Argentína marad 2025-ig a MotoGP naptárban

Egymás után két évben kényszerült kihagyni a dél-amerikai kontinenst a MotoGP a koronavírus miatt, ennek ellenére a 2022-es naptárba újra berakták Argentínát, ahol 2 év kihagyás után versenyezhetnek újra tavasszal.

Termas dolgát a pandémia mellett továbbnehezítette egy óriási tűzvész, aminek következtében leégett a boxépület. A paddock 80%-át újra kellett építeni, a jó hír azonban, hogy sikerült helyreállítani a károkat. Az elköteleződés kölcsönösen hosszútávú, így nemcsak visszatérnek jövőre, de 2025-ig marad Argentína a MotoGP naptárban. Az eredeti 2022-ig szóló szerződés mellé aláírtak egy új, 3 évre szóló kontraktust a 2023-2025 közötti időszakra. Így a ciklus végére Termas de Rio Hondo elérheti a 10. nagydíját, és a leghosszabb időszakot az Argentin Nagydíjak történetében.

Termasban 2014-ben versenyzett először a MotoGP, de a múlt században több alkalommal is volt verseny Buenos Airesben. Az utolsó kettő különösen emlékezetesre sikerült, hiszen szezonzáró révén botránytól nem mentesen dőltek el ott a vb-címek. Az új helyszínen is akadt botrány majdnem minden évre, azonban erről a pálya tehetett a legkevésbé (leszámítva, hogy lassan szárad). Volt itt már Rossi-Marquez csörte (több ízben is), Michelin-ügy, Fenati-ámokfutás, szóval mindenféle. Ettől függetlenül a versenyzők, és a nézők körében is népszerű helyszín a változatos kanyarok, és a sok előzési lehetőség miatt. Nem is beszélve arról, milyen lelkesek a dél-amerikai rajongók a MotoGP iránt, tehát nemcsak a futball az egyetlen népszerű sport arrafelé. Mivel Brazíliában már régóta nem versenyeznek, és ugyan voltak pletykák, de sosem jutottak konkrétumokig, így Argentína az egyetlen latin-amerikai helyszín, mely már biztosan marad 2025-ig.

Meglehetősen széles pálya, autóversenyzésre is sokat használják, a nagy nemzetközi szériák közül a WTCC ment rajta 2013 és 2017 között. Átlagosan minden évben izgalmasak a futamok (és nemcsak a MotoGP-ben), és ez remélhetőleg így marad még sokáig.

Képek forrása: motogp.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.