IndyCar-teszten vesz részt Nico Hülkenberg és Logan Sargeant

Október 25-én rendezik a Barber Motorsports Parkban az IndyCar hivatalos újonctesztjét, melyen a jelenlegi információk szerint legalább hat versenyző biztosan részt vesz majd. Köztük lesz a címsorban említett két srác is.

A korábbi Forma-1–es pilóta, a Formula-3 Euroszéria-bajnok, GP2-es bajnok, le mans-i győztes Hülkenberg az Arrow McLaren SP autóját próbálhatja ki, míg az FIA Formula-3 tavalyi bronzérmese, az amerikai Sargeant számára az AJ Foyt Racing biztosít egy autót. Mindez azt követően, hogy az Alfa Romeo-ülésről szóló pletykák ellenére Hülkenberg korábban bejelentette, hogy semmi esélyt nem lát az F1-be való visszatérésére és lezártnak tekinti karrierjének ezt a szakaszát, míg Sargeantnek szponzorok hiányában már idénre sem volt meg a kerete az F2-be lépéshez és ez nem változott azóta sem. A teszten a fentebb említett két csapat mellett részt vesz az Ed Carpenter Racing, a Dale Coyne Racing és az Andretti Autosport is.

A Motorsport.com értesülései szerint Hülkenberg tesztje csupán annak a folyamatnak a része, melynek során a német pilóta szeretné felmérni 2022-es lehetőségeit – a portál úgy tudja, az Arrow McLaren SP nem szándékozik jövőre egy harmadik, teljes szezonos autót is indítani.

„Ha egyszer úgy döntünk, hogy indítunk egy harmadik autót, akkor az teljes szezonos lesz. Nem fogunk azzal játszadozni, hogy egyszer indulunk, egyszer meg nem. Bármikor is következzen ez be, de biztosan nem jövőre” – nyilatkozta Zak Brown még Laguna Secában.

Sargeanttel kapcsolatban szintén nem lehet egyelőre semmi komolyat tudni, mindenesetre az AJ Foyt Racing a hírek szerint a fiatal amerikai mellett Sébastien Bourdais-vel, Tatiana Calderónnal és Dalton Kellett-tel is számol a jövő évet illetően.

Címlapkép forrása: Nico Hülkenberg hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.