Yamahákkal és a Dovizioso–Darryn Binder párossal érkezik az RNF Racing 2022-ben

Ezzel gyakorlatilag teljessé vált a jövő évi nevezési lista.

Közvetlenül a San Marino Nagydíj előtt helyére kerültek a jövő évi nevezési lista darabkái: az RNF Racing fogja átvenni a korábban bejelentett távozó SRT helyét a királykategóriában. Az istálló vezetése továbbra is Razlan Razali kezében marad, a motorokat pedig a Yamahától fogja kapni a csapat.

Pilótafronton az idén féltávkor Franco Morbidelli helyére beugró (és azóta kialakult távozása miatt maradó) Andrea Dovizioso lesz a csapat vezérembere. Ebben persze semmi újdonság nincsen, ezt már korábban is tudtuk.

Ellenben a másik versenyzőjük már komolyabb kérdésnek bizonyult. Az elmúlt hetekben felmerült már az elvileg a Tech3 KTM-nél szerződésben álló Raul Fernandez neve, de a sajtóban több helyen is megemlítették a Superbike VB-n bajnokesélyes Toprak Razgatlıoğlu nevét is. Ma azonban bejelentették, hogy a legkorábbi pletykák váltak valóra, vagyis Darryn Binder fellép a csapathoz, ezzel házon belülről megoldva a pilóta kérdést.

Jack Miller 2015-ös felkerülése óta Binder lesz az első, aki úgy kerül fel a királykategóriába, hogy kihagyja a Moto2-es lépcsőfokot. Nagy kérdés ennek fényében, hogy mire lesz képes Darryn, akinek messze nincsenek olyan eredményei, mint az ausztrálnak voltak 2014-ben. A dél-afrikai motoros hét szezont húzott le a legkisebb kategóriában, ahol igazi kiszámíthatatlan forrófejűként ismerhettük meg, futamot is mindössze egyszer sikerült nyernie. Idénre a bajnoki célt tűzte ki, de hiába kezdte két dobogós hellyel a szezont, később messze elmaradt a várakozásoktól.

Egyelőre a szerződése is csak 2022-re szól, teljesítményétől függ, hogy maradhat-e későbbre is. Ezzel így viszont a Marquez és az Espargaro testvérek mellett a Binder tesók is egy mezőnyben fognak versenyezni. A dél-afrikai Fernandezzel és Gardnerrel szemben még nem ült MotoGP motoron, erre leghamarabb a szezonzáró utáni héten lesz lehetősége.

Binderrel együtt az első főbb szponzor is bejelentésre került, az olasz WithU energia és telekommunikációs cég személyében.

Címlapkép forrása: motogp.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.