🇺🇸 FP2: Sergio Pérez nyerte a második szabadedzést, Norris és Hamilton előtt!

Meleg időjárás, szétszórt csapatok, káromkodó Verstappen, Alonso falazás és könnyező pilóták. Ezekkel a szókapcsolatokkal lehetne összefoglalni az austini második szabadedzés eseményeit.

Folytatódott a szokatlan meleg időjárás a nap folyamán, így a délutánra kitartott a 32 °C-os levegő és a 40 °C-os aszfalthőmérséklet. A meleg időjáráshoz azonban meleg helyzetek is dukálnak ám! Az FP2 elején a két bajnoki aspiráns, Hamilton és Verstappen egyszerre próbáltak gyorskörre indulni, aminek az lett az eredménye, hogy a célegyenesben Hamilton kiterelte a pályán kívülre Verstappen, majd pedig miután az egyes kanyarhoz értek, a brit a külső ívre terelte a hollandot. Verstappen az esetet rádión nyugtázta és “Hülye idiótának” nevezte versenytársát. A pillanat hevében szerencsére sértetlen maradt mindenki.

Verstappen vesszőfutása később is folytatódott! A hollandot a Red Bull nem jó ütemben engedte ki a pályára, így három körön keresztül folyamatosan forgalomban autózott, ami miatt nem tudott (és a frusztráltsága okán nem is akart) érdemi időmérős szimulációskört futni. Verstappen így idén ötödik alkalommal nem tudott szabadedzésen a legjobb öt között végezni, és csak a 8. helyen végzett. Ezzel szemben csapattársa, Sergio Pérez idén harmadik alkalommal nyert szabadedzést, de csak azért, mert ő nem volt forgalomban a gyorskörén. Mind Bottas, mind pedig Hamilton hagyott pár tizedet a körében, miután többek miatt nem tudtak ideális kört menni. Lewis Hamilton leggyorsabb körét pedig elvették, miután a 19-es kanyarban túl szélesen fordult.

Az edzés egyetlen sárga zászlós szakaszát Fernando Alonso okozta. A spanyol az edzés utolsó 10 percében a 19-es kanyar közepén megcsúszott és a sóderágyban kötött ki. Az autó nem sérült, így a kétszeres bajnok vissza tudott gurulni a boxutcába.

Versenytempót tekintve rendkívül kiélezett volt a helyzet a Red Bull és a Mercedes között, de úgy tűnt a közepes keverékeken a vörös bikák bizonyultak erősebbnek, míg ugyan a Mercedes is a közepeseket nyüstölte, de nehezebb autóval. Erősnek mutatkoztak a McLaren pilóták is, amit Lando Norris kiváló egy körös tempója is bizonyított. A McLaren általában, ha az edzéseken jó volt, a futamon is tudták tartani magukat a dobogós helyek környékén. A középmezőny viszont kiszámíthatatlan továbbra is.

Az FP2 részletes időeredményei (kép forrása: Formula 1 hivatalos Twitter oldala)

Az edzés során többeknek meggyűlt a baja a felszálló porral és az alkatrészekkel! Nikita Mazepin és Lance Stroll is a boxba kellett hajtson, mert valami por került a sisakjuk belső terébe, ami irritálta a szemüket. Mazepin egy sisakcserét is eszközölt, hogy megoldják a problémát. Esteban Oconnak pedig egy autóalkatrész került a lábaihoz, ami miatt egy extra boxkiállást kellett eszközölni a franciánál.

A harmadik szabadedzést magyar idő szerint szombaton 20 órától rendezik majd Austinban!

Címlapkép forrása: FOM / Sky Sports F1 TV

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.