🇺🇸 GP: Bottas 5 rajthelyes büntetést kap, míg Vettel és Russell a rajtrács végéről indul!

Erőforráselemek cserére miatt rajhelybüntetésekkel várja Geroge Russell, Sebastian Vettel és Valtteri Bottas is az Amerikai Nagydíjat!

Azután, hogy a Mercedes finn pilótája Monzában és Oroszországban is új belsőégésű motort kapott, a mélyen tisztelt publikum arra számíthatott, hogy Valtteri Bottas az év végéig már kihúzhatja motorelemek cseréje nélkül az évet. Nos, a Mercedes ismételten rácáfolt a várakozásokra, hiszen megbízhatósági aggályok miatt egy újabb fejlesztett belsőégésű motorblokkot tesznek Bottas autójába, ami az idei évben már a hatodik ICE lesz neki. Ez pontosan duplaannyi, mint amennyit a szabályok egész évre megengednek. Bottas így a vasárnapi versenyt egy 5 helyes rajbüntetéssel várja!

Nem járt ennyire szerencsésen George Russell és Sebatian Vettel sem. Hasonlatosan Valtteri Bottas autójához, a két versenyző is új belsőégésű motort (ICE) kap a hétvégére, ami számukra a negyedik ilyen erőforráselemet jelenti. Mindezek mellett a Williams és az Aston Martin versenyzője egy negyedik turbófeltöltő egységet (TC) és egy negyedik kinetikus hőenergiarendszer egységet (MGU-H) is kap a hétvégi versenyre. Ezzel viszont a Vettel-Russell páros biztosan az utolsó sorból fog rajtolni, függetlenül az időmérőn elért eredményüktől.

Címlapkép forrása: F1Porn Reddit oldala

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.