Logan Sargeant csatlakozik a Williams Akadémiához!

Mától fogva az amerikai is a Williams protezsáltja.

Néhány napja még arról számoltunk be, hogy Nico Hülkenberg mellett, Logan Sargeant is részt vehet egy IndyCar teszten az AJ Foyt Racing színeiben. Ma délután azonban bombaként robbant a hír, hogy az amerikai versenyző immáron hivatalosan felvételt nyert a Williams versenyzői akadémiájára. Maga a bejelentés időzítése persze nem annyira meglepő, hiszen a Williamset felvásároló Dorilton Capital egy amerikai cég, így logikus, hogy pont az USA Nagydíj ideje alatt jelentenek be egy amerikai versenyzőt.

Szabad hely rendelkezésre állt, hiszen Daniel Ticktum még a nyár végén került ki a programból (azt persze mindmáig nem tudjuk, hogy saját döntés miatt avagy a csapat mutatott neki ajtót).

Sargeant tavaly bronzérmes lett az F3-ban, ahonnan eredetileg az F2-be szeretett volna idénre fellépni, de sajnos az anyagi háttere ezt nem tette lehetővé számára, így idén egy újabb évet volt kénytelen lehúzni a korábbi színtéren, méghozzá a nem túl erős Charouz Racing System színeiben. Ettől függetlenül nagyon konstans teljesítményt nyújtott, Szocsiban pedig egy győzelemmel is meg tudta koronázni a szezonját.

Jó kérdés, hogy mit tervez a Williams az amerikai versenyzővel. Sargeant számára pont a biztos háttér hiányzott eddig, most megkapta az akadémia személyében, így a legésszerűbb forgatókönyv egy F2-es szereplés lenne 2022-ben, akár pont Ticktum helyén a Carlinnál (ugye ilyesmi pletykák is felröppentek, hogy a brit is az IndyCar háza táján nézelődik).

A csapat a hivatalos közleményben azt írta, hogy Sargeant a megállapodás részeként szimulátor munkát végez és segít az autó fejlesztésében. Mi azért bízunk benne, hogy pályán is láthatjuk és nem csak F1-es szabadedzéseken.

Címlapkép forrása: PlanetF1.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.