Részleges WEC szezont fut jövőre egy LMP2-es Orecaval a Penske!

Először két nappal ezelőtt hozta le a hírt a Sportscar 365, miszerint a Team Penske egy újonnan vásárolt LMP2-es Orecaval tesztel az Indianapolis Motor Speedway-en. Arról már többen cikkeztek, hogy a Porsche oldalán, gyanúsan nem a semmiből vág neki a Kapitány csapata a teljes WEC és IMSA szezonoknak 2023-ban.

Nemrég pedig maga Roger Penske erősítette meg a Racernek, hogy jövőre egy részleges WEC szezonra készülnek majd LMP2-ben az újonnan vásárolt Orecaval. Mivel a Porsche LMDh prototípus elvileg már idén év végén pályára gurul, 2022 pedig egy hatalmas tesztelés lesz a csapat számára – emellett pedig nemrég kezdett el épülni a németországi bázisuk a WEC programhoz – egy teljes vb. nem fér bele nekik jövőre. A cél egyértelműen az, hogy részt vegyenek a szezon eleji fordulókban, majd a Le Mans-i 24 óráson lássák, hogy hol is állnak valójában. A Kapitány szerint ez dönti majd el, hogy hány versenyre is készülnek majd a legendás futam után.

A teszt amúgy sikeres volt, éjjelbe nyúlóan köröztek az Orecával. Arról egyelőre nem akart az IndyCar vezér beszélni, hogy kik voltak a pilóták, egy annyit viszont elhintett, hogy érintve voltak a múltbéli IMSA programjaikban, és a szerelőgárda is abból a csapatból volt összerakva.

Nektek viszont megadjuk a lehetőséget, hogy tippeljetek a program versenyzőire! 😀

Címlapkép forrása: Bullfrag
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.