Tristan Nunez váltja Felipe Nasrt jövőre az Action Express Racingnél

Az Action Express Racing bejelentette, hogy a 2022-es szezonban a Mazda korábbi versenyzője, Tristan Nunez érkezik a minden bizonnyal a Porschéhoz távozó Felipe Nasr helyére, a 31-es autóba!

A korábban a Forma-1–et is megjárt brazil pilóta 2018 óta volt a csapat versenyzője. Ez idő alatt hét futamgyőzelmet szerzett (köztük két sebringi 12 órás- és egy Petit Le Mans diadalt), 2018-ban pedig bajnoki címet szerzett a csapattal. Nasr minden bizonnyal – noha ezt hivatalosan nem erősítették meg – a Porsche LMDh-programjához való csatlakozásának előkészületeként hagyta ott az AXR-t, a jövő évet így valószínűleg teszteléssel és fejlesztőmunkával fogja tölteni.

Helyére a korábbi Skip Barber Summer Series bajnok, Tristan Nunez érkezik. Az amerikai pilóta igazán 2013-ban hívta fel magára a figyelmet, amikor egy Mazda 6-os modell volánja mögött kategóriagyőzelmet szerzett a Rolex Sports Car Series-ben, majd a következő évben már az IMSA sportautó-bajnokságban versenyzett. 2016-ban gyári szerződést kapott a Mazdától, és egészen a tavalyi év végéig a csapat versenyzője maradt, amikor az egyik autót kivonták a sorozatból. Nunez ez idő alatt egy futamgyőzelmet szerzett, 2019-ben a mosporti futamot sikerült behúzniuk váltótársával, Oliver Jarvisszal. Az idei szezonban az LMP2-es kategóriában indul a WIN Autosport színeiben, a watkins glen-i 6 órás futamon kategóriagyőzelmet szerzett, az összetett értékelésben pedig a 2. helyen állnak Steven Thomasszal.

Nunez váltótársa a 31-es Cadillacben marad Pipo Derani, aki eddig is a csapat versenyzője volt, az endurance fordulókra pedig ismét leigazolták a Toyota gyári versenyzőjét, Mike Conway-t.

Címlapkép forrása: Pipo Derani hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.