🇺🇸 FP3: Sergio Pérez volt a leggyorsabb az időmérő előtt, megelőzve Sainzot és Verstappent!

Szeles, de meleg idő fogadta a harmadik szabadedzésen a Forma-1 mezőnyét, ami pont elég volt ahhoz, hogy ráhangolódjanak a csapatok és a versenyzők is a késő délutáni időmérő edzésre. A szél és a huplis aszfalt viszont ezen az edzésen, miután már a határfeszegetésé volt a főszerep, kifogott jónéhány versenyzőn is!

Az edzés első felében igazán kiélezett volt a küzdelem, kivételesen nem Hamilton és Verstappen, hanem Pérez és Verstappen között. A mexikói valamire nagyon ráérezhetett ezen a pályán, mert talán most van a legközelebb csapattársához versenytempóban és időmérős teljesítményben is. Ezt bizonyítja, hogy az edzés féltávjánál, ugyan olyan idős és keverékű gumikon mindösszesen egyetlen egy ezreddel Verstappen mögött tudott lenni

Az FP3-on a határok feszegetése volt a cél, ami miatt többeknek elvették a leggyorsabb körét. Így járt Verstappen, Hamilton, de még Bottas is, akiknek így meg kellett elégedniük első próbálkozásaikkal. Voltak, akik túlzottan is túlmentek a célon. George Russell és Valtteri Bottas is mutattak be piruetteket az első szektorban, ami miatt kockásra radírozták az abroncsaikat. A huplis aszfalt és a helyenként felerősödő széllökések instabillá tették az utókat. Az időmérőre hasonló körülményeket jósolnak, így mondhatni a pilóták már tudják, mit tehetnek és mit nem.

A leggyorsabb a végén pedig az a Sergio Pérez tudott lenni, akinek megmaradt a köre. Igaz, ha nem veszik el a többi riválisának a köreit, akkor csak a negyedik helyen végzett volna. Ezeket leszámítva, a McLaren és Ferrari is magasabb szintre kapcsolt, igaz a briteknek valószínűleg több tartaléka maradt az időmérőre, mint olasz riválisaiknak. Az Alpine versenyzői látványosan szenvednek, így Esteban Ocon 10. helye egy csodával egyenlő, nem beszélve az Aston Martinokról, akik ismét visszafele lépkednek. Pierre Gasly pedig továbbra is hátproblémákkal küszködik, miután egyedül kell vinnie az AlphaTaurit előre, a bajnoki küzdelemben.

Az FP3 részletes időeredményei (kép forrása: Formula-1 hivatalos Twitter oldala)

A harmadik szabadedzés közben érkezett továbbá a hír, hogy az időmérőre Fernando Alonso is kap egy komplett új erőforrás-csomagot, így tehát a kétszeres világbajnok is csatlakozik a megbüntetett versenyzők táborához. A spanyol csak a mezőny végéről rajtolhat vasárnap.

Folytatás az időmérő edzéssel, magyar idő szerint 23 órától!

Címlapkép forrása: FOM / M4 Sport TV adás
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.