🇮🇹 MotoGP: Ducati 1-2., Marini az első sorban, Quartararo már a Q1-ben kiesett!

Több komoly meglepetés is született a felszáradó pályán.

A szabadedzések után már adott volt az érdekes szituáció, hiszen mindkét bajnoki esélyesnek meg kellett küzdenie a továbbjutásért a Q1-ben.

A néhol még kicsit nedves, de alapvetően már szinte száraz aszfalt hozta magával a hibákat, többen is buktak, főleg az első szakasz utolsó perceiben, ami sokak gyors körét tette ezzel tönkre. Joan Mir bukása tűnt talán a legkeményebbnek, a spanyol szerencsére sérülés nélkül megúszta, azonban ez a sárga zászlós fázis megnehezítette a bajnoki éllovas dolgát. Fabio Quartararo végig a továbbjutás határán táncolt, azonban az egyik gyors körét elvették sárga zászló figyelmen kívül hagyása miatt. Ezután még Iker Lecuona is beférkőzött elé, ezzel véglegesen elütve a franciát a továbbjutás lehetőségétől.

Ezzel szemben Bagnaia simán nyerte a Q1-et, így a bajnoki pontverseny szempontjából fontos lépést tett meg.

A Q2-ben rögtön az első körben Marc Marquez mentése kápráztatott el mindenkit, igaz az edzés végén mégis meg kellett tapasztalnia a kavicságy ízét a 6-os kanyarban.

Egészen jól álltak egy darabig a Tech3 KTM-ek, Petrucci és Lecuona is az első sorban állt néhány percig, a végén azonban nem sikerült egyikőjüknek sem a javítás, lévén mindketten buktak.

A Pramac Ducatik is elhasaltak, Jorge Martin kétszer is elesett, míg Johann Zarco az utolsó gyors körében sokkalt be.

Mindeközben a két gyári Ducati sorra futotta a leggyorsabb köröket, Bagnaia pedig Antonelli Moto3-as teljesítményéhez hasonlóan a Q1-et követően a Q2-t is megnyerte. Létfontosságú eredmény ez az olasz számára, hiszen Quartararo csupán a 15. helyről rajtolhat holnap.

Miller lett csapattársa mögött a második, az igazi szenzáció azonban Luca Marini nevéhez fűződik, aki a 3. helyre hozta be a végén a Sky-os Ducatit.

Valentino Rossi féltestvéréhez képest lényegesen gyengébben szerepelt, de mindenképpen meg kell említeni, hiszen a kilencszeres világbajnok utolsó alkalommal gurulhatott időmérőn hazai közönség előtt.

Frissítve: Lorenzo Salvadori jobboldali kulcscsont törést szenvedett a délelőtti szabadedzésen, így visszalépett a hétvége további eseményeitől!

Időmérő végeredménye:

Forrás: MotoGP hivatalos Twitter oldala

Címlapkép: Motorsport.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.