Las Vegas bejelentkezett – három Forma-1–es verseny lehet az USA-ban?

Sajtóértesülések szerint Nevada állam legnépesebb városa, a világ egyik vezető szórakoztatási-, bevásárlási- és szerencsejáték-központja, Las Vegas lehet a következő új helyszínek egyike a Forma-1–es versenynaptárban!

Néhány nappal ezelőtt az Autosprint számolt be először a hírről, hogy a leendő Las Vegas-i Nagydíj képviselői a hétvégén Austinban találkoznak a Forma-1 vezetőivel, hogy egy 2023-as debütáló versenyről tárgyaljanak. Akkor még semmi komoly nem derült ki az olasz lap cikkéből, ma viszont már konkrétumok is napvilágot láttak.

„Úgy látszik, hogy szerződést tudunk hosszabbítani a Forma-1–gyel. Bármi, ami ennek a lendületét megállítaná, visszafordíthatatlanul káros lenne. Tekintettel arra, hogy már a tárgyalások kezdetekor mindkét fél közös érdeke volt az együttműködésünk folytatása, meglehetősen optimista vagyok, hogy egy újabb, hosszú távú szerződést tudunk majd kötni” – nyilatkozta az austini verseny promótere, Bobby Epstein a New York Timesnak.

„Látom lelki szemeim előtt, ahogyan egy szép tavaszi időpontban Miami és Las Vegas követik egymást a versenynaptárban, aztán ősszel jön Austin és Mexikóváros. Úgy gondolom, üzleti szempontból logikius lenne, hogy ha átjön a Forma-1 a kontinensre, akkor egyszerre legalább két versenyt megtartsanak. Számunkra ez kiváló lehetőséget kínál arra, hogy évente többször is elhozzuk az autókat az Egyesült Államokba és megismertessük azokat az emberekkel” – tette hozzá Epstein a RaceFans-nak adott exkluzív interjújában.

2018-ban a Red Bull Racing parádézott Las Vegasban, F1-es verseny viszont 39 éve volt utoljára

Epstein még elmondta, semmi kifogása nincs a leendő Miami Nagydíj ellen sem, szerinte ugyanis van elegendő hely a versenynaptárban mindkét helyszínnek, és egyébként is fontosnak tartja, hogy legalább két verseny legyen az Egyesült Államokban. A legfrissebb hírek szerint azonban, hogy nem csak kettő, de akár három alkalommal is megjárhatja az USA-t a mezőny 2023-tól, ugyanis Las Vegas naptárba kerülésének esélye is növekedik.

„Nemrég volt lehetőségem találkozni a Forma-1 vezetőivel, és igazán nagyra értékelem, hogy időt szakítottak erre a témára. Már korábban is mondtam, és ezúttal is csak ismételni tudom magam: Las Vegas hamarosan nem csak a szórakoztatás, hanem a sport fővárosává is válik” – lelkendezett Nevada állam kormányzója, Steve Sisolak.

Amennyiben a pletykák igazak, 1982 óta először rendezhetnének Las Vegas-i Nagydíjat, és szintén 1982 óta először lehetne egy éven belül három futam az Egyesült Államokban (akkor Long Beach és Detroit volt a másik két helyszín, ezúttal Austin és Miami).

Címlapfotó: F1 Archives
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.