🇮🇹 Moto2: Lowes nyerte a bukásokkal tarkított időmérőt Misanóban

Meglepően sok bukás történt az edzésen.

A középső kategória időmérőjére az ideális éven már gyakorlatilag felszáradt teljesen a pálya, ennek ellenére azonban rengeteg bukást láthattunk az edzés mindkét szakaszában.

Főleg a Q1-ben volt egy szinte már szürreális sorozat, amikor sorra vágta be a rendező az elesett versenyzőket a pálya különböző pontjáról.

Az első szakaszt egyébként Jorge Navarro nyerte meg nagyon simán, vele együtt Albert Arenas, Hector Garzo és a tegnap hatalmasat mentő Bo Bendsneyder mentek még tovább.

A Q2-ben is folytatódott a bukások sorozata, amelyek során egyértelműen az SRT versenyzők esése volt a legrémisztőbb. Először Xavier Vierge esett el, majd miközben a spanyol kelt fel a kavicságyból, hirtelen a csapattár motorja zúgott el a feje mellett. Jake Dixon bukása egyébként vizsgálat alatt van.

Nem tudta befejezni az időmérőt Raul Fernandez sem, vele a 2-es kanyar babrált ki. Legnagyobb szerencséjére Remy Gardner is felejthető kvalifikációt zárt, a Red Bull KTM-es duó a kilencedik és a tizennegyedik helyről indul holnap.

Bár Navarro közel járt ahhoz, hogy Antonelli és Bagnaia után ő is végrehajtsa a bravúrt, miszerint a Q1-ből felküzdve nyerje meg az időmérőt, a spanyol örömét végül Sam Lowes rontotta el, aki az edzés végén vette el tőle az elsőséget, ezzel idei hatodik pole-ját aratva.

Időmérő végeredménye:

Forrás: MotoGP hivatalos Twitter oldala

Címlapkép forrása: motorcyclesports.net

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.