🇮🇹 Moto3: Antonelli nyerte a nagy különbségeket hozó időmérőt Misanóban

Az olasz motoros a Q1-ből küzdötte fel magát a pole pozícióig.

Az ősz eddig a csúnya oldalát mutatja San Marinóban, ugyanis akárcsak tegnap, ma is meglehetősen pocsék borult, némileg ködös időjárás fogadta a versenyzőket. Reggel ráadásul esett is, így a pálya péntekhez hasonlóan ezúttal is vizes volt.

A Q1-ben több nagy névnek is részt kellett vennie, közülük Romano Fenati teljesítménye talán a legmeglepőbb, aki egy hónapja még pole-t szerzett ezen a pályán, most pedig alig fért be a legjobb húszba. Andrea Migno sem hozta a tőle várt formát, ahogy Jeremy Alcoba is nagyon hátul végzett, őt még a bemutatkozó Red Bull Rookies bajnok, David Alonso is megelőzte.

A továbbjutók táborát az Antonelli-Rossi-MchPee-Masia négyes képezte.

A Q2-ben aztán Antonelli sorra futotta a leggyorsabb köröket, gyakorlatilag senki a közelébe sem fért az olasz köridejeinek, így 2019 Motegi óta először szerzett elsőséget.

Az edzés egyébként Moto3-hoz képest meglepően nagy különbségeket hozott, Antonelli mögött a 2. helyen végző Filip Salac is már több, mint fél másodpercet kapott, míg a pontverseny éllovasa, Pedro Acosta több mint egy másodpercre volt az Avintia motorosához képest.

Acosta számára az 5. hely egy remek eredmény, főleg annak tükrében, hogy csapattársa közvetlenül ott van mögötte hátvédként és legnagyobb riválisa, Dennis Foggia csupán a 14. helyet tudta megszerezni az utolsó mért körével.

A jövőre már a MotoGP-ben versenyző Darryn Binder csak a 16. helyről indulhat holnap, még a jövő évi csapatához Öncü helyére beugró Daniel Holgado elsőre bejutott a Q2-be.

A futam holnap, magyar idő szerint 11:00-től startol.

Időmérő végeredménye:

Forrás: MotoGP hivatalos Twitter oldala

Címlapkép forrása: esponsorama.ad

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.