A két kiállás lehet a nyerő az Amerikai Nagydíjon

A Pirelli számításai szerint az ideális stratégia a közepesen rajtolók számára az lehet, ha valamikor a 15-20. kör környékén keményre váltanak, majd az utolsó kb. 15 körre ismét felszerelnek egy második közepes szettet.

Ez a stratégia biztosan nem lesz teljesíthető Leclerc és Gasly számára, akik közepeseken rajtolnak ugyan, de nem maradt új szettjük a futamra. Nekik közepes-kemény-kemény lehet a jó taktika, ebben az esetben a második kiállásra a 35-40. kör körül lehet számítani.

A gumigyártó szerint az egykiállásos stratégia egyértelműen lassabb lesz

A lágyakon rajtolók (a top tízből csak Sainz és Tsunoda) számára a lágy-közepes-kemény és a lágy-kemény-közepes is egy járható út. Ennek a verziónak a kockázata az, hogy a szimulációk szerint a futam elején a lágyak 10, legfeljebb 15 kört bírnak ki, egy ilyen korai kiállással pedig nagy esély van egy vonatba bekerülni, ahonnan nagyon nehéz lesz a gumik megkímélésével előreverekedni.

A szimulációk szerint lehetséges a távot egyetlen kiállással is teljesíteni. Ebben az esetben a közepeseken rajtolva az egyetlen kerékcserét legalább a 25. körig el kell nyújtani, viszont a táv végére így is számolni kell egy jelentős tempóvesztéssel.

A futamra megmaradt szettek a Pirelli infógrafikáján

A futamgyőzelemre esélyesek közül Verstappennek, Hamiltonnak és Bottasnak egyaránt két-két kemény és egy közepes szettje maradt használatlanul a futamra, míg Pérez egy-egy új kemény és lágy, valamint két használt közepes szettből gazdálkodhat. Hasonló helyzetben vannak a Ferrari és a McLaren versenyzői, akiknek két új kemény szettjük maradt, közepesből csak használt.

Címlapkép forrása: Williams Racing hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.