🇮🇹 Moto2: Lowes vezetésével Marc VDS 1-2., dráma a bajnoki küzdelemben!

A bajnokság szempontjából meghatározó versenyen vagyunk túl.

Remy Gardner múltkori kiesésével 9 pontos különbséggel érkezett meg a San Marino Nagydíjra a két bajnoki rivális, a tegnapi időmérő azonban nem az elképzelésük szerint alakult, így érdekes versenynek néztünk elébe.

A rajttól a pole-ból induló Sam Lowes jött el a legjobban, míg csapattársa Augusto Fernandez hiába helyezkedett szépen, végül Aron Canet és Jorge Navarro is lenyomta. A Marc VDS spanyol motorosát ráadásul egy hosszú körös büntetéssel is sújtották.

Ezután egészen nagy kavarodás vette kezdetét Lowes mögött, köztük Raul Fernandezzel, aki a kilencedik helyről jött felfelé és hamar már a legjobb háromban találta magát.

Gardner is próbált felzárkózni, azonban egy kicsit bevállalósra vette a figurát, ami Somkiat Chantra kiütéséhez vezetett. A thai versenyzője heves testbeszéddel mutatta ki nem tetszését, míg az ausztrál egy hosszú körös büntetést kapott az incidensért.

Közben az élen már Lowes-re helyezte rá a nyomást Fernandez, aki meg is előzte a britet. Gardner büntetése okán ez az első hely több, mint élvezetessé tette a bajnoki küzdelmet, hiszen így három pontra csökkent volna a spanyol hátránya a pontversenyben.

Ekkor jött aztán a futam legnagyobb drámája: Fernandez alatt elment a motor a 8-as féktávján és hatalmasat bukott a bajnoki aspiráns. Szerencsére sérülés nélkül megúszta az ijesztő balesetet, de értelemszerűen rettenetesen maga alá került a hibát követően.

Fernandez morálját csak tovább rombolta, hogy Gardner a hosszú körös büntetését letudva nem veszített érdemi pozíciót, noha később aztán Marco Bezzechi az ausztrál elé került. Ez sem tartott azonban túl sokáig, a Sky Racing különleges, Valentino Rossit búcsúztató festésű KTM-jével elesett az olasz a 15-ös kanyarban.

Az élen a verseny végén Lowes és Canet között alakult ki kisebb küzdelem, amelyből a brit jött ki győztesen, sőt a spanyolt még az eszméletlen tempóban feljövő Augusto Fernandez is lehajrázta az utolsó métereken, így kettős Marc VDS győzelem született Misanóban.

Gardner hetedik helye jelen körülmények között aranyat ért, hiszen 18 pont jelenleg az előnye a pontversenyben, két fordulóval a szezon vége előtt.

Futam végeredménye:

Forrás: MotoGP hivatalos Twitter oldala

Címlapkép forrása:

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.