🇮🇹 Moto3: Foggia mesteri felzárkózással nyert, míg Acosta a végén csípte el a dobogót!

Semmi nem dőlt még el a Moto3-ban!

A hétvége során először sütött ki a Nap és először gurulhattak száraz pályára a versenyzők, ami megannyi kérdést és izgalmat tartogatott. Benne volt a pakliban, hogy Dennis Foggia gyenge időmérője után, akár bajnokot is avathatunk Pedro Acosta személyében.

A rajtnál Niccoló Antonelli szépen eljött az első helyről, mögötte a meglepetés emberek Filip Salac és Stefan Neppa csatáztak a Red Bull KTM Ajo-s versenyzőkkel és Izan Gueverraval.

Mindeközben Foggia begyújtotta a rakétákat és folyamatosan körről-körre jött előre.

A verseny feléig vezető Antonelli ismét nem bírta idegekkel, hibázott az olasz, amivel elszálltak a győzelmi esélyei, így viszont ideiglenesen Acosta vette át a vezetést.

Foggia azonban hamar utolérte az élbolyt, nem kímélve a társait (Darryn Binder-t példéul elképesztően agresszivitással előzte meg), Acosta pedig elvesztette a vezetést.

Így alakult ki az a tumultus helyzet, amikor a két bajnoki rivális fej-fej mellé került a pályán, ebből a harcból pedig az olasz jött ki jobban, célba véve az első helyet.

Egy darabig a Foggia-Masia-Binder-Guevarra négyes kicsit meglógott, majd utóbbi esett el és bár tudta folytatni a versenyt, kiszállt a győzelemért folyó küzdelemből.

A végén Masia számára lett feladva a lecke: meg kell próbálnia megelőzni Foggiát, hogy ezzel megnyerje a versenyt és pontokat raboljon el csapattársa riválisától. A Red Bull KTM spanyolja azonban nem tudott annyira közel kerülni a Leopard Racing versenyzőjéhez, hogy előzésbe bocsátkozzon, így végül Foggia nyerte meg a versenyt.

Acosta a végén még megtudta előzni Neppa-t, így a dobogó harmadik fokát elcsípve újabb pontokat hozott, habár ennek ellenére sem volt elégedett az eredménnyel.

A Red Bull KTM Ajo csapat viszont a kettős dobogós helynek köszönhetően behúzta a konstruktőri bajnoki címet, ami gyakorlatilag egy percig sem lehetett kérdés, hiszen az év eleje óta vezették ezt a tabellát.

Az egyéni cím sorsa azonban még cseppet sem dőlt el: Acosta előnye 21 pontra csökkent Foggiával szemben, így egy nagyon izgalmas verseny vár ránk két hét múlva Portimaoban.

Verseny végeredménye:

Forrás: MotoGP hivatalos Twitter oldala

Címlapkép forrása: Leopard Racing.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.