Sajtó: 2026-tól érkezhet a Forma-1-be a Volkswagen

Német sajtóértesülések szerint a Volkswagen Csoport továbbra is erősen fontolgatja, hogy 2026-tól beszálljon a Forma-1-be. A legfrissebb híresztelések azt mondják, hogy a VW két márkája, az Audi és a Porsche is érdekelt a témában.

Egy évvel ezelőtt sokkolóan hatott a hír a Forma-1 társadalmára, hogy a Honda a 2021-es szezon végén kiszáll, motorpartner nélkül hagyva a Red Bull Racinget. Röviddel ezután – noha akkor, az addigi tapasztalatok szerint úgy tűnt, hogy a Volkswagen Csoportot teljesen hidegen hagyja a Forma-1 – a német F1 Insider rögtön leközölt egy cikket, miszerint a bikások tárgyalnak a Volkswagennel, ezek a híresztelések viszont hamar elcsendesedtek és rövidesen ki is derült, hogy a Red Bull egy-az-egyben átveszi a Honda erőforrás-részlegét és saját nevén viszi tovább azt.

A Volkswagen F1-irányú terveiről azóta nem hallottunk, habár a csoporthoz tartozó két márka, az Audi és a Porsche képviselői jelen voltak a 2026-os szabályváltozásokról szóló konzultáción. A napokban aztán megjelent egy, a pletykánál valamivel erősebb hír, miszerint öt év múlva mindkét brand beszállna a Forma-1-be, mégpedig oly módon, hogy közösen kifejlesztenének egy, a VW-csoporthoz tartozó erőforrást, melyet aztán ki-ki a saját nevén versenyeztetne.

Az ily módon megalkotott csomaggal a Porsche a McLaren-, míg az Audi a Williams partnere lehet, de ismét előkerültek a Red Bullról szóló pletykák is – minderről a német Bild számolt be. A lap szerint egy esetleges Red Bull – Audi együttműködés 2026-tól mindkét fél számára előnyös volna, és tavasszal állítólag már tárgyalásokat is kezdeményeztek az ügyben.

Az Audi számtalan szép sikert ért már el a motorsport különböző szakágaiban [fotó: Alessandro Prada / Wikimedia Commons]

Az Audi korábban még soha nem volt érdekelt a Forma-1-ben, a Porsche ellenben a nyolcvanas évek közepén három egyéni és két konstruktőri bajnokságot nyert a McLarennel (TAG néven, miután a fejlesztési költségek legnagyobb részét ők állták), két évtizeddel korábban pedig gyári csapatuk is volt, Dan Gurney az 1962-es Francia Nagydíjat egy gyári Porschéval nyerte meg. 1991-ben a Footwork partnereként, egy 3500 köbcentis, V12-es szívómotorral még tettek egy elkeseredett próbálkozást a visszatérésre, azonban az elképesztően nehéz és lóerőkben is szűkölködő erőforrás hamar megbukott.

Ennél több konkrétumot egyelőre nem tudunk, néhány hét múlva viszont okosabbak lehetünk, az FIA ugyanis várhatóan hamarosan még több részletet árul el az új motorszabályokról!

Címlapkép forrása: racedepartment.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.