Betegen nyerte meg Verstappen az Amerikai Nagydíjat

Az autósport történetében már többször volt példa arra, hogy valaki komoly betegséggel együtt állt rajthoz egy futamon. Januárban, a daytonai 24 órás versenyen például a Corvette versenyzőjéről, Antonio Garciáról menet közben derült ki, hogy koronavírusos, de a Forma-1-ben is volt példa hasonló esetekre.

Mariana Becker, a Rede Bandeirantes riporternője a saját Instagram oldalán egy videóüzenetben arról számolt be, hogy Max Verstappen gyomorhuruttal küzdött az austini hétvége során.

Ez a gyomor nyálkahártyájának gyulladását jelenti, melyet általában baktérium okozta fertőzés vált ki, de előidézheti rendszertelen étkezés, nagy mennyiségű alkohol vagy maró hatású vegyszer fogyasztása, vagy túlzott gyógyszerbevitel is. Legjellemzőbb tünetei a has felső részének fájdalma, hasi diszkomfortérzet, hányás, illetőleg vashiány, vérszegénység.

A brazil újságírónő értesüléseit egyelőre nem erősítették meg hivatalos forrásból.

FRISSÍTÉS!!! A Red Bull Racing sportigazgatója, Dr. Helmut Marko azóta a német Auto Motor und Sportnak megerősítette Becker értesüléseit, hozzátéve, hogy Verstappen mellett Pérez is gyomorbántalmakkal küzdött egész hétvégén, sőt a mexikóinak még az ivóvíz-ellátó rendszere sem működött, így az egész futam alatt nem tudott inni.

Az Amerikai Nagydíj összefoglalóját >> itt << elolvashatjátok!

Címlapkép forrása: Reddit / F1 Porn
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.