LMP2-es autót tesztelhetnek a W Series élmenői

A kétszeres W-bajnok Jamie Chadwick életében először ülhet P2-es prototípusba.

November 7-én, Bahreinben rendezik az FIA endurance-világbajnokság újonctesztjét, melyen több ismert, neves pilóta is részt vesz. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Toyota hypercarját a hétszeres rali-világbajnok Sébastien Ogier, valamint a le mans-i kategóriagyőztes Charles Milesi vezethetik, ma pedig kiderült, hogy Jamie Chadwick és Alice Powell az LMP2-es Richard Mille Racingtől kapnak lehetőséget. A bejelentés alig több mint egy nappal azt követően érkezett, hogy Chadwick legyőzte Powellt a W Series bajnoki címéért.

A jelenleg 23 éves Chadwick korábban több sportautóversenyen is részt vett az Aston Martin színeiben, 2015-ben például kategória-bajnoki címet szerzett a brit nemzeti GT-bajnokságban, azóta viszont nem versenyzett aktívan GT-autókkal. Powell tapasztalata ebben a kategóriában viszonylag szerényebb, két éve az IMSA sportautó-bajnokság GTD-kategóriájában teljesített egy versenyt a Meyer Shank Racinggel.

A Signatech technikai segítségét élvező felállás idén lépett fel a WEC-be, a Sophia Flörsch – Tatiana Calderón – Beitske Visser trió az LMP2-es értékelés 9. helyén áll jelenleg.

Címlapkép forrása: Jamie Chadwick hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.