WSBK: Lecuona és Vierge lesznek a Honda versenyzői 2022-ben

A Honda bejelentette, hogy a 2022-es szezonban két spanyol újonc, Iker Lecuona és Xavi Vierge lesznek a Team HRC versenyzői!

Ahogyan arra számítani lehetett, a szezon végén Álvaro Bautista és Leon Haslam is távoznak a japán márkától. Már több mint egy hónappal ezelőtt, a MotoGP Aragóniai Nagydíján szárnyra kaptak a híresztelések, miszerint a két versenyző helyére Lecuona és Viergne érkeznek, ma pedig hivatalossá is váltak az átigazolások.

Lecuona az elmúlt két évet a MotoGP-ben töltötte, túlságosan azonban nem alakult sikeresen ez a próbálkozása, hiszen ez idő alatt mindössze egyszer tudta beverekedni magát a legjobb hat közé. Vierge ugyanakkor igazi Moto2-es veteránnak számít, 2015 óta versenyez a gyorsaságimotoros-világbajnokság középső kategóriájában, négy dobogója van, ebből az egyiket idén szerezte.

Bautista a következő idényben visszatér korábbi csapatához, a Ducatihoz, ahol a BMW-hez távozó Scott Redding helyét veszi át, míg Haslam jövője még nem tisztázott, de elmondása szerint több opciója is van.

Címlapfotó: Gold and Goose
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.