Lemondott a Porsche gyári motorsport programjainak vezetője

Pascal Zurlinden 2018 óta töltötte be a posztot, egyelőre nem tudni, hogy hogyan oldják meg a pótlását.

Kedden, az FIA endurance-világbajnokság szezonjának utolsó előtti fordulója előtt a Porsche bejelentette, hogy a gyári motorsport-program első embere, Pascal Zurlinden lemondott posztjáról. A francia szakember volt felelős a stuttgarti márka minden gyári motorsport aktivitásáért, beleértve a WEC LMGTE Pro részvételt, a Formula-E szerepvállalást és a 2023-ban induló hypercar programot is.

„Nagyon sajnáljuk Pascal döntését, de természetesen tiszteletben tartjuk és elfogadjuk azt. Pontosan tudjuk, hogy Pascal mennyire elkötelezett volt munkája iránt, több csapattal és versenyzővel dolgozott együtt, és világszerte több bajnokságon öregbítette a Porsche hírnevét. Nem tudunk elég köszönetet mondani neki!” – nyilatkozta a Porsche egyik szóvivője a Sportscar365-nek.

Zurlinden 2014-ben csatlakozott a Porschéhoz az akkori LMP1-es program főmérnökeként, majd 2018-ban lett a gyári motorsport programok felelőse. Az egyelőre nem ismert, hogy hol folytatja pályafutását, mindenesetre a hírek szerint a vállalaton belül szeretne elhelyezkedni egy másik pozícióban. Zurlinden egyébként nem az első, vezető személy, aki otthagyta posztját, nagyjából egy hónappal ezelőtt ugyanis a Porsche motorsport-programjának elnökhelyettese, Fritz Enzinger is lemondott.

Címlapkép forrása: TAG Heuer Porsche FE Team hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.