🇧🇭 WEC: Nincs meglepetés, Toyota első sor Bahreinben

Nem történt meglepetés a bahreini 6 órás verseny időmérő edzésén: a toyotások Hartley – Kobayashi sorrendben simán kibérelték az első rajtsort, ezzel egy órási lépést téve a konstruktőri bajnoki cím felé.

Első pole-pozícióját szerezte a hypercar érában Brendon Hartley. Az új-zélandi pilóta 1:47.049-es időt repesztett a GR010 Hybriddel, ami majdnem négy tizeddel volt jobb, mint a hozzá legközelebb férkőző Kamui Kobayashi eredménye. A 3. helyen végző Alpine már majdnem egy másodpercet kapott a Toyotáktól, még úgy is, hogy a két japán autó stratégiai okokból, a gumikat kímélve csak egy-egy gyorskört futott a kvalifikáció során (bár azt meg kell jegyezni, hogy André Negrãónak volt egy ettől gyorsabb köre is, amit Track Limits kihágás miatt elvettek).

Negrão mindent kihozott az Alpine-ból, ezúttal ez egy 3. helyre volt elég

LMP2-ben a JOTA eddig verhetetlen, mindhárom szabadedzést ők nyerték, majd Tom Blomqvist a kvalifikáción is magabiztosan szerezte meg az első rajtkockát. A brit-svédet Filipe Albuquerque és a United Autosports követte, majd a 3. helyen jött a JOTA másik autója António Félix da Costával. A Pro/Am kategóriás autók közül Loïc Duval volt a leggyorsabb, a francia pilóta 4. lett a TDS Racing által futtatott Realteam Orecával.

Mindösszesen három századmásodperc döntött a két Porsche között GTE Pro-ban, a pole-pozíciót végül Kevin Estre szerezte meg. A francia pilótát Gianmaria Bruni követte, érdekes módon mindketten az első próbálkozásukkor futották meg legjobb köreiket, másodszorra a friss gumikon már egyikük sem tudott javítani. A két Ferrarinak meg kellett elégednie a 3-4. hellyel, több autó pedig nincs is ebben a kategóriában – sajnos…

Nem volt ellenfele a Porschénak ezúttal [fotó: Porsche]

Az LMGTE Am géposztályban az utolsó pillanatban beugró ELMS-kategóriabajnok Rino Mastronardi volt a leggyorsabb. Az olasz pilóta eredetileg nem is szerepelt a nevezési listán, az Iron Lynx szó szerint last minute nevezte be őt a 60-as rajtszámú Ferrariba Claudio Schiavoni helyére, Andrea Piccini és Matteo Cressoni mellé. A második helyen a 98-as Aston Martin végzett, a harmadik pedig az 56-os Project 1 Porsche lett.

Részletes eredmények:

A bahreini 6 órás verseny magyar idő szerint délelőtt 10-kor rajtol holnap. Az Eurosport 1 elvileg a teljes versenyt élőben közvetíti, de az előfizetéssel rendelkezők nézhetik az Eurosport Playeren és a Motorsport.tv-n is.

Címlapkép: James Moy / Toyota
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.