LMP2-es Orecat indít jövőre az AF Corse

Az éppen zajló bahreini 8 órás futam idején jelentették be, hogy a Ferrari hypercar programjára készülve megteszi az első nagy lépést az AF Corse: egy P2-es Orecát indítanak a 2022-es WEC idényben!

Tulajdonképpen a WEC GTE Am kategóriáját óriási előnnyel vezető 83-as autó felállását ültetik mindenestől fel. Ez az autó a Perenco vezér, François Perrodo pénzén fut, aki címvédő a kategóriában az alakulattal. 2016-ban is GTE Am bajnok volt Emmanuel Collard és Rui Águas oldalán, emellett viszont P2-es tapasztalata is van, hiszen két évadot lehúzott a TDS Racing versenyzőjeként.

Perrodo váltótársai tehát ugyanúgy Alesssio Rovera és a dán Nicklas Nielsen lesznek. A Ferrari Challenge Europe és ELMS bajnok Nielsen az olasz márka gyári versenyzője, de az AF Corse csapatfőnök Amato Ferrari kiemelte, hogy ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy a dán már helyet kapott a Ferrari hypercar programjában. Az alakulat amúgy a teljes ELMS idénynek is nekivág jövőre, maximalizálva az Orecával teljesített versenyköröket.

A csapat számára sem lesz teljesen új az LMP2, hiszen ők versenyeztették a kategóriában Roberto Lacorte Cetilar Racing programját, illetve egy évtizeddel ezelőtt az argentin színekben futó PeCom Racing autóit.

Kiemelt fotó: Rainier Ehrhardt / Motorsport Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.