🇪🇸 F3 TESZT: Doohan volt a leggyorsabb a valenciai teszt első napján

A héten háromnapos kollektív tesztet rendeznek az FIA F3 mezőnye számára a valenciai Ricardo Tormo versenypályán. Az első hat órán túl is vannak a csapatok, melynek során a szezon ezüstérmese, Jack Doohan érte el a legjobb időt.

Az ausztrál a szezon során még a Trident pilótája volt, a teszten azonban már az újonc Van Amersfoort Racingnél tekeri a kormányt. A holland istálló biztató kezdést produkált, Doohan ugyanis délelőtt és délután is a legjobb időt érte el, így végül 1:22.402-vel végzett az összesített eredménylista élén. Arról egyelőre nincs hír, hogy Doohanre a következő szezonban is számít-e a VAR, az én tippem szerint csak a tesztre hívták be mint tapasztalt pilóta, de várhatóan néhány héten belül okosabbak leszünk. A csapat másik két autóját vezető Reece Ushijima és Rafael Villagómez egyébként jóval hátrébb, a 25-26. helyeken végeztek.

A délelőtt egyébként nagyrészt a tapogatózásról szólt, a poros pályán a pilóták nem is tudtak erős időket autózni. Délután aztán eleinte a Hitechből a Premába átülő Jak Crawford diktálta a tempót, szorosan a nyomában loholt Franco Colapinto (MP Motorsport), aztán Grégoire Saucy (ART Grand Prix), Lorenzo Colombo (Charouz Racing System) és Caio Collet (MP Motorsport) következtek. Később Collet állt az élre, majd elsőként beférve 1:23 alá Victor Martins (ART Grand Prix) vette át a vezetést. A francia idejét több mint egy órán keresztül nem tudta senki megdönteni, aztán viszont jött Doohan. Martins később még tudott javítani, de a vezetés visszavételére ez már nem volt elegendő.

Az első tesztnap részletes eredményei [kép forrása: FIA F3 hivatalos Twitter oldala]

Az FIA F3-mal párhuzamosan egyébként Monzában a Formula Regional European Championship by Alpine is tesztelt, a mezőnyben két új csapattal. Egyikük az FIA-széria idei csapatbajnoka, a Trident, amely a hírek szerint felvásárolta egy másik olasz istálló, a JD Motorsport autóit és felszereléseit, és jövőre már önálló csapatként indulnak a szériában. Bár ezt hivatalosan még nem erősítették meg, az már biztos, hogy a monzai teszten a Trident a JD Motorsport autóit indította, azok volánja mögött három fiatallal, Leonardo Fornarolival, Francesco Braschival and Cen-yu Hannal. Mindhárman az Olasz Formula-4-ben versenyeztek idén. A másik új csapat a korábbi Forma-1-es versenyző, Charles Pic által alapított CAP Racing volt a teszten, az istálló autóit két mexikói, Santiago Ramos és Gil Molina vezették.

A tesztelés holnap folytatódik Valenciában!

Címlapkép: Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.