Az Andretti-Sauber üzlet meghiúsulásának fő áldozata: szabadon igazolható Kyle Kirkwood!

Azzal, hogy gyanúsan kútba esett az Andretti-Sauber bevásárlás – erről hivatalos bejelentést valószínűleg sosem kapunk majd – ismét abban a helyzetben találja magát a friss Indy Lights bajnok Kyle Kirkwood, hogy aktívan ülést kell keresnie a 2022-es idényre. Egyben szabadon igazolhatóvá is vált, hiszen lehetőségek hiányában elhagyta az Andretti Autosportot. 🙁

Hogy legyünk őszinték, az egy hónappal ezelőtt megírt (és a felvezetőben linkelt), Kirkwood karrierét bemutató cikkemben is ez volt a realitás. Azóta viszont annyi változott, hogy néhány ülés gazdára talált, Kirkwoodnak pedig nem lesz egyszerű dolga, hiszen a Lights címéért járó 1.3 millió dolláros ösztöndíj mellett nincs komoly támogatás a háta mögött.

Marshall Pruett is a 23 éves versenyző lehetőségei köré építette fel tegnapi, legújabb uborkaszezonos írását. A realitások pedig nagyon gyorsan változnak, hiszen az egy héttel ezelőtti, saját uborkaszezonos írásom idején még úgy tűnt, hogy komoly lábakon áll Andrettiék F1-be történő érkezése. Colton Herta átnyergelésével pedig szabaddá vált volna a 26-os autó Kirkwood számára. Ez a kapu viszont bezárult, és mivel Pruett szernt már csak formalitás Devlin DeFrancesco bejelentése a 29-es Hondába, Andrettiék elengedték a bajnok kezét. Kirkwoodra vasárnap éjfélig tarthatott “előjogot” az Andretti Autosport, mivel azonban nem tudnak számára IndyCar lehetőséget biztosítani, hétfőtől szabadon igazolhatóvá vált a versenyző.

Hova mehet Kirkwood? Tehetitek fel a jogos kérdést. Ugyan sok szabad ülés van még a rajtrácson, viszont ha Coyne-ék bejelentik a Sato-Malukas duót (a DCR-nél szokásosan a résztulajdonosi ügyletek rendezése elhúzódik), és DeFrancescot is az Andretti 29-be, már másként fog kinézni a nevezőlista. Pruett szerint A.J. Foyt gárdája lehet az elsőszámú uticél, pláne ha Bourdais részleges szezonra sem marad a 14-ben. Ugyan a ROkit szponzoráció miatt Tatiana Calderón érkezhet a csapathoz, a mobilos cég elvileg azóta is komolyan érdekelt egy harmadik Foyt autó támogatásában, ami megnyithatja az utat Kyle előtt. Ami talán még segítheti is esélyeit, hogy ha Coyne gárdájában nem lesz maradása a Vasser-Sullivan Racingnek, akkor számukra is Foyték tűnnek az egyetlen járható útnak.

Jelen cikket tekintsétek egyfajta 7.5. uborkaszezon résznek, hiszen Pruett írásában sem lehet más, jelentősebb újdonságokat olvasni. A sorozat viszont gyanúsan fog folytatódni, még ha nem is mostanában, hiszen 1-1 csapatnál lehet, hogy csak jövőre kapunk végleges bejelentéseket.

Címlapkép forrása: IndyCar Media

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.