Edzésbaleset miatt kihagyja a hétvégi fordulót Marc Marquez!

Azon a pályán, ahol a hosszú kihagyás után visszatért, ezúttal újra nélkülöznünk kell Marc Marquezt.

Idén másodszor, egy éven belül harmadszor látogat Portimaoba a MotoGP mezőnye. A tavaszi hétvége legnagyobb témája Marc Marquez visszatérése volt, aki a 2020-as idényt végig, illetve még a 2021-es első két hétévégét is kihagyni kényszerült, majd ezt követően sem volt olyan a fizikai állapota, mint amilyennek megszokhattuk. Ennek ellenére 7. lett ezen a futamon, amivel túlszárnyalta az addigi legjobb hondás eredményeket. Később magára talált a Honda, és Marquez is egyre jobb állapotba került, ennek csúcsa épp a legutóbbi Emilia Romagna Nagydíj volt, ahol a Ducatik bukása után első és második helyet szereztek Pol Espargaróval.

A Honda közleménye szerint Marquez múlt hétvégén egy off-road edzésen elesett, és agyrázkódást szenvedett. Néhány nap pihenés után az orvosok megvizsgálták az állapotát, de nem engedik rajthoz állni a hétvégi Algavre Nagydíjon. Arra nem térnek ki, hogy Bradl helyettesíti-e, vagy Pol Espargaró egyedül képviseli a Repsol Hondát.

A világbajnoki cím már eldőlt, hiszen Fabio Quartararo az előző futamon bebiztosította az elsőségét. Épp ezen a pályán láttunk tőle először olyan dominanciát, ami aztán az egész évet meghatározta. A kisebb kategóriákban Raul Fernandez is itt szerezte első Moto2-es győzelmét, de tavaly a Moto3-ban is nyert, tehát eddig 100 százalékos mutatóval rendelkezik. Pedro Acosta pedig ha megismételné a tavaszi eredményét, azaz megnyerné a futamot, akkor ezúttal világbajnoki címet is ünnepelhetne újoncként.


Mivel Portugáliában 1 órával hátrébb vannak, így a péntek-szombat 1 órával később zajlik magyar idő szerint, vasárnap viszont megcserélik a sorrendet, és a Moto2-es versenyt átteték a sor végére, így a MotoGP marad magyar idő szerint 14 órakor, de a Moto3 12:20-kor, a Moto2 pedig 15:30-kor rajtol.

Címlapkép forrása: HRC/MotoGP
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.