43 autó indul a “kis Le Mans”-on

Az IMSA közzétette a november 13-án megrendezésre kerülő Petit Le Mans nevezési listáját.

A legfelső kategóriában, a DPi-ben ismét hét autó lesz, Watkins Glen után ugyanis ismét elindul a 48-as Ally Cadillac, a volán mögött Kamui Kobayashival, Simon Pagenaud-val és Jimmie Jonhsonnal. A többi csapat közül csak a Meyer Shank Acuránál lesz változás, ahol Olivier Pla helyett Hélio Castroneves indul, a többiek az eddig megszokott felállással lesznek jelen.

LMP2-ben visszatér a United Autosports, így összesen ötautós lesz a kategória, míg LMP3-ban rekordot jelentő tíz versenygépet neveztek. Utóbbiak között lesz a debütáló FastMD Racing, de indul – többek között – a jól ismert Andretti Autosport, a United Autosports, a Performance Tech Motorsports, a Riley Motorsports és a Core Autosport is.

A két Corvette természetesen kihagyhatatlan a GTLM mezőnyből, melléjük csatlakozik majd a két RLL BMW, és a WeatherTech Racing is két Porschét indít ezúttal. A BMW a John Edwards – Jesse Krohn – Augusto Farfus és a Connor de Phillippi – Philipp Eng – Bruno Spengler pilótatriókkal áll fel, a Corvette-nél minden a szokásos, míg a második WeatherTech Porsche pilótái egyelőre nem ismertek. A Sportscar365 értesülései szerint három gyári Porsche pilóta fog ülni a 97-es rajtszámú 911 RSR-ben, ezt azonban egyelőre nem erősítették meg.

FRISSÍTÉS: Kévin Estre, Michael Christensen és Frederic Makowiecki lesznek a második WeatherTech Porsche pilótái.

A legnépesebb kategória szokás szerint a GTD lesz, 15 autóval. Az egyik új nevező az Inception Racing lesz egy McLaren 720S-szel, melynek vezérpilótája Ben Barnicoat lesz, de visszatér az NTE Sport és a Winward Racing is. Nem vesz részt viszont a Road Atlanta-i hétvégén a SunEnergy1 Mercedes, ezt már korábban megerősítették.

>> A teljes nevezési listát itt megtekinthetitek! <<

Címlapfotó: Martin Spetz / Daily Sportscar
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.