F2: Novalak váltja Zendelit az MP Motorsportnál

Az MP Motorsport bejelentette, hogy a 2022-es szezonban Clément Novalak lesz a csapat egyik versenyzője, sőt a svájci-francia pilóta már az idei szezon utolsó két hétvégéjére átveszi Lirim Zendeli helyét!

A húszéves versenyző 2018-ban kezdte együléses karrierjét a Formula-Renault Európa-kupában. A következő évben Brit Formula-3-as bajnok lett, így a Carlin színeiben felléphetett az FIA Formula-3-ba. Első szezonjában nem termett számára sok babér a közepesnek is csak jóindulattal nevezhető csapatnál, de két dobogós helyezést azért elcsípett. Idén már sokkal jobban ment a Tridenttel, és bár versenyt nem nyert, de rendszeres pontszerző volt, négyszer dobogóra állhatott, így végül az összetett 3. helyén zárt.

„Boldogan jelentjük be, hogy 2022-ben Clément lesz csapatunk egyik versenyzője, és különösen izgatottak vagyunk, hogy már az idei szezonból hátralévő hat versenyen autóba ülhet. Clément-nek nagyon erős szezonja volt az F3-ban, különösen az év végén mutatott formája győzött meg, amikor néhány verseny alatt az összetett 6. helyéről harmadiknak jött előre. Biztos vagyok benne, hogy Clément az egyik legerősebb újonc lesz jövőre” – fogalmazott az MP Motorsport csapatfőnöke, Sander Dorsman.

Clément Novalaknak erős idénye volt az F3-ban [kép forrása: Clément Novalak hivatalos Twitter oldala]

Novalak a 2022-es F2-es mezőny első bejelentett versenyzője.

Címlapkép: Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.