🇪🇸 F3 TESZT: Saucy zárta az élen a tesztet

Befejeződött az FIA F3 év végi tesztje Valenciában, az utolsó napon a friss FREC-bajnok Grégoire Saucy autózta a legjobb időt.

Kezdjünk ismét azzal, hogy milyen változások történtek az előzetes nevezési listához képest. Victor Martins egy nap kihagyás után visszatért az ART Grand Prix-hez, Juan-Manuel Correa helyét átvéve, Oliver Rasmussen tehát még egy napot kapott a francia csapattól. A Van Amersfoort Racing ejtette Reece Ushijimát és némi meglepetésre Rafael Villagómezt is, helyükre Aleksandr Smolyar és Filip Ugran érkeztek. Az idei bajnokság 6. helyezettje, Smolyar ezt az egy napot kapta a teszten, míg Ugran a Jenzer Motorsport és a Charouz Racing System után egy harmadik csapat színeiben is kipróbálhatta magát. Ushijima egyébként a Campos Racingtől kapott még egy napot, David Vidales helyét átvéve. Változás történt a Carlinnál is, ahol Ido Cohen helyét Brad Benavides vette át, míg az izraeli a Jenzerhez ment Nazim Azman helyére, a maláj sofőr pedig a Charouznál foglalta el Ugran megüresedő autóját.

Logan Sargeant újabb napot kapott korábbi csapatától, a Carlintól [kép forrása: FIA F3 hivatalos Twitter oldala]

A délelőtti körözést meglehetősen kompromittálta a gumiszabály, a három napra ugyanis összesen nyolc szett gumit kaptak a csapatok, melynek többségét hétfőn és kedden már elhasználták. Ennek megfelelően ma délelőtt többnyire csak a beállításokat finomhangolta mindenki, a pilóták használt gumikon köröztek, igazán mérvadó eredményeket sokáig nem láthattunk. A délelőtt legjobb idejét nem sokkal félidő előtt Grégoire Saucy (ART Grand Prix) futotta, a svájci ezt követően teljesített néhány hosszú etapot, majd többekhez hasonlóan hosszú időre lepihent a garázsban. A Formula Regional European Championship by Alpine bajnokát Caio Collet (MP Motorsport) és Román Staněk (Trident) követték.

Délután még annál is kevesebb időt töltöttek a pályán az autók, mint ebédszünet előtt. Noha néhányan megpróbáltak előreugrani az eredménylistán, az újoncokat pedig tapasztalatgyűjtés céljából küldték ki a mérnökök, összességében elmondható, hogy a csapatok számára nem számít használható tapasztalatnak használt gumikon adatokat gyűjteni egy olyan pályáról, ami nincs is a versenynaptárban. A legjobb időt végül Ugran érte el, a román pilóta körét azonban szabályszegés miatt törölték, így végül Jack Doohan (Van Amersfoort Racing) zárta a teszthetet az első helyen.

A harmadik tesztnap részletes eredményei [kép forrása: FIA F3 hivatalos Twitter oldala]

Ha még nem tettétek, olvassátok el az előző két tesztnap összefoglalóját is!

Az első tesztnap összefoglalója
A második nap értékelése
Címlapkép: Formula Motorsport Limited
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.