Megműtötték Romain Grosjeant

Csaknem egy éve szenvedett súlyos, kis híján halálos balesetet Romain Grosjean a Bahreini Nagydíjon. A francia pilóta csodával határos módon túlélte a balesetet, melynek hatásait azonban a mai napig érzi.

Grosjean a Bahreini Nagydíj első körében, egy kigyorsítási szakaszon ütközött össze Daniil Kvyattal, irányíthatatlanná váló autójával pedig majdnem kétszázzal csapódott a szalagkorlátba. Az ütközés erejétől a kordon átszakadt, a Haas kettétört és kigyulladt. Szinte a csodával egyenlő módon Grosjean önerőből elhagyta a roncsot és másodfokú égési sérüléssel megúszta a balesetet.

Grosjean a múlt héten az In The Fast Lane podcast műsorban adott helyzetjelentést állapotáról. Elmondta, hogy a kezei soha nem lesz már a régi, de meg lehet tanulni együttélni a helyzettel és folytatja a rehabilitációt.

A héten újabb mérföldkőhöz érkezett az azóta az IndyCar-ban versenyző francia pilóta kezelése. Kedden műtéten esett át, melynek során új bőrt ültettek a kezére. A beavatkozás sikeres volt, de a folyamatnak ezzel természetesen még nincs vége, további kezelésekre lesz szükség.

Grosjean idén az összetett 15. helyén végzett az IndyCar sorozatban, jövőre pedig már az Andretti Autosport versenyzője lesz.

Címlapkép: Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.