Vakcinainfó: David Reynolds vizsgálat alatt, akár el is tilthatják!

Sajnos az autósport világát is erősen megérinti a világjárvány hatása.

Mi is beszámoltunk korábban, hogy New South Wales államba való bejutáshoz kötelező a beoltottság, így a bajnokság versenyzői és csapattagjai is csak abban az esetben juthatnak be a pálya területére, ha felvették mindkét, a Covid-19 elleni oltást és ezt tudják is igazolni.

Tegnap már szárnyra keltek bizonyos hírek, miszerint az egyik versenyző kicselezte a rendszert és hamis oltási papírokkal jutott be az államba a pálya területére. Ma pedig megerősítést nyert, hogy a mezőny bohém, jókedélyű versenyzőjéről, David Reynoldsról van szó.

Abban az esetben, ha felmentése van bármilyen egészségügyi okból és ezt tudja igazolni, akkor mentesülhet az oltás kötelező felvétele alól. Egyelőre vizsgálat alatt van a helyzet, a Kelly Grove Racing szóvivője, az NSW Health hivatalos visszajelzésig nem tudott semmit megerősíteni. Ha Reynolds szabályt sértett, akkor akár el is tilthatják a hátralévő versenyekről, a helyére Luke Youlden érkezhet, aki évek óta váltótársként szerepelt mellette a hosszútávú versenyeken. Most lehet, hogy a szó szoros értelmében lesz váltó ember.

Sajnálatos dolog, hogy a politikai érdekek közbeszólnak egy bajnokság menetével kapcsolatban. Önmagában az oltásra való kötelezettség egy rendkívül megkérdőjelezhető döntés, ami kimeríti a diszkrimináció fogalmát. Nyilván nem az én tisztem ezt megítélni, főleg az ausztrál jogszabályok ismeretének pontos hiányában, de ugyanakkor megbotránkoztató a kialakult helyzet.

Ne felejtsük el, hogy a jövő évi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon is hasonló kötelezettség alá vetik majd a versenyzőket és a csapattagokat.

Kommentben várjuk, hogy ti mit gondoltok, mennyire tartjátok jogosnak vagy éppen felháborítónak a Reynolds körül kialakult szituációt?

Címlapkép forrása: heraldsun.com.au
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.