Devlin DeFrancesco lesz Andrettiék negyedik versenyzője, míg a detroiti futam a belvárosba költözik 2023-tól!

Maradjunk annyiban, hogy hosszú idő óta ez a legkevésbé pozitív hír, amit írnom kell az IndyCar kapcsán. És bár mindkét része köztudott volt már hosszú idő óta, mégsem esik jól a realitást hivatalos formában látni.

Az idei Indy Lights szezont hatodikként záró, 21 éves kanadai DeFrancesco már egy bő 2 hónapja favorit volt a 29-es Andretti/Steinbrenner Hondára. Tegnapelőtt pedig kvázi megtörént az előzetes megerősítés, Kyle Kirkwood szabadon igazolhatóvá válásával. Az uborkaszezon sorozatban ekéztem már éppen eleget az olasz származású kanadait, szóval ezt nem kezdem újra. Mint tudjuk, a pénz beszél, a (gyanúsan IMSA-ba) távozó Hinchcliffe kanadai szponzorai mellett pedig Devlin támogatói is érkeznek, élen a Powertap Hydrogennel.

Mit várjunk tőle az IndyCar-ban? Csodákat biztosan nem, a srác ugyanis (szerintem) nem sokkal van a honfitárs Dalton Kellett előtt tehetségben. Viszont alatta jobban felkészített és beállított technika lesz, mint mondjuk egy Ilott vagy a Lights ezüstérmes David Malukas alatt. Szóval 1-2 váratlan villanása lehet, mint Chiltonnak volt Ganassiékkal.

A negatív híreknél tartva – bár ez egy szubjektívebb terület – jövőre láthatjuk (egyelőre) utoljára az IndyCar-t a Belle-szigeten. A detroiti szigetet a CART 1992 és 2001 között használta, majd 2007-8-ban rendezett itt futamot a Champ Car/IndyCar, 2012 óta pedig ismét stabil része a versenynaptárnak.

Ez idő alatt megszoktuk, hogy Detroit duplafordulós, jövőre viszont már csak egy verseny lesz a pályán. A futam a belvárosba költözik vissza, amit a városvezetés is komolyan támogat, gazdasági/turisztikai fellendülést várva. Miután 1989-re az F1 Detroit helyett Phoenixbe látogatott, a CART átvette a helyszínt 1991-ig. Az új nyomvonal, amiről szeptember óta már lehet képeket látni (és tárgyalásokra használták, sajnos nem éppen meggyőző) nem szentírás egyelőre, de amíg nem érkezik meg a hivatalos, jobb híján ezt kell bámulni.

Címlapkép: Gavin Baker/IndyCar Media
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.