F3: Grégoire Saucy lesz jövőre az ART Grand Prix egyik versenyzője

Nincs meglepetés: ahogyan az várható volt, a Formula Regional European Championship by Alpine friss bajnokát a francia csapat 2022-ben fellépteti az FIA F3-ba.

A 22 éves svájci versenyző az előző két évet az ART Grand Prix színeiben töltötte. 2020-ban két dobogós helyezéssel az összetett 7. helyén végzett a Formula-Renault Európa-kupában, idén pedig szabályosan uralta a Formula Regional European Championship by Alpine-t, nyolc futamgyőzelemmel, majdnem 70 pont előnnyel lett bajnok. Ezek után az ART színeiben részt vehetett az FIA Formula-3 év végi újonctesztjén, Valenciában, melynek során megautózta a harmadik nap legjobb idejét. Mindezeket figyelembe véve egyáltalán nem meglepő, hogy jövőre felléphet a sorozatba.

„Megtisztelő számomra és nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen fantasztikus csapat színeiben folytatódik a kalandom, mint az ART Grand Prix. A 2021-es évünk remekül alakult és ezt szeretnénk folytatni jövőre is. Ismerem a csapatot, a folyamatokat, tudom, hogy mi hogyan működik. Köszönöm a szponzoraimnak ezt a lehetőséget!” – lelkendezett a svájci.

Saucy hozzátette, hogy noha rengeteg paraméteren kellett dolgoznia, összességében jól alakult számára a háromnapos valenciai teszt, viszont még mindig nagyon sokat kell tanulnia, ezért túl korainak tartja konkrét célok kitűzését a jövő évre.

Saucy a jövő évi F3-as mezőny első bejelentett versenyzője.

Címlapkép: Formula Regional European Championship by Alpine
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.