🇧🇭 WEC: Kobayashi nyerte a szezon utolsó időmérőjét

Újabb lépést tett a világbajnoki cím felé a 7-es Toyota legénysége, miután Kamui Kobayashi megnyerte a bahreini 8 órás verseny időmérő edzését!

A japán pilóta a mindössze tízperces kvalifikáción 1:46.250-ig jutott, és bár Brendon Hartley futott ettől jobbat, az ő idejét pályaelhagyás miatt törölték. Az új-zélandi végül 1:46.540-nel zárt, míg Matthieu Vaxiviére és az Alpine órája 1:47.025-nél állt meg. Az eredményeknek köszönhetően a 7-es autó legénységének előnye 16 pontosra nőtt az összetettben, és miután a pontokat csak a Hypercar kategóriában elért eredmények után osztják, ez azt jelenti, hogy a Conway – Kobayashi – López triónak elég célba érnie, hogy világbajnok legyen.

LMP2-ben a spa-francorchamps-i szezonnyitó óta először szerzett pole-pozíciót a United Autosports. Eleinte Norman Nato és a Realteam Racing vezetett, Filipe Albuquerque 1:49.525-ös ideje a kvalifikáció végén azonban elegendőnek bizonyult az első rajtkocka megszerzéséhez. Egy másik portugál, António Félix da Costa a 3. helyre hozta be a 38-as JOTA Orecát, míg az edzés eleji köridőtörlésen felülkerekedve Giedo van der Garde 4. helyet mentett a Racing Team Nederlandnak. A bajnoki pontversenyben első két helyen álló 31-es WRT és 28-as JOTA autók a 7. és a 9. helyeken végeztek.

A hétvége eddigi legnagyobb története az LMGTE Pro kategóriához köthető, az AF Corse ugyanis csütörtök délután óvást nyújtott be az FIA-nál a Ferrarikat hátrányosan érő BoP változtatások miatt. Ma este aztán a Szövetség hivatalosan is visszautasította az olasz istálló óvását a WEC Technikai Szabályzatának 20-as cikkelyére hivatkozva, ami egyértelműen kimondja, hogy a WEC Committee-nek kizárólagos döntési joga van a teljesítménykiegyenlítő-rendszert illetően. A két Ferrarinak ilyen előzményeket követően kellett szembeszállnia a Porschékkal a kvalifikáción, és végül nem is sikerült a küzdelem. A 92-es Porsche legénysége (Estre – Jani – Christensen) 16 század előnnyel győzött, Kévin Estre és Neel Jani pedig ezzel egyenlített a világbajnoki pontversenyben az 51-es Ferrarit vezető James Caladóval és Alessandro Pier Guidivel szemben.

Az LMGTE Am kategória értékelését a Cetilar Racing (Lacorte – Fuoco – Sernagiotto) nyerte, 47 ezreddel megelőzve a bajnoki ponttáblázatban élen álló 83-as AF Corse Ferrarit (Perrodo – Nielsen – Rovera). Teljessé téve az olasz márka örömét, a 3. helyen a hölgyek autója végzett, a Rahel Frey – Sarah Bovy – Katherine Legge trió kiszorította a top háromból a legjobb Porschét.

>> Részletes időeredmények <<

Az endurance-világbajnokság szezonzáró futama holnap, magyar idő szerint délben rajtol. Az Eurosport 2 élőben közvetíti az első két órát, valamint az utolsó másfelet, az előfizetéssel rendelkezők a Motorsport.tv oldalon a teljes versenyt élőben követhetik.

Címlapkép forrása: TOYOTA GAZOO Racing WEC hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.