A São Paulói Nagydíj után dönt jövő évi felállásáról az Alfa Romeo

Miután meghiúsult Andrettiék bevásárlása, folytatódhattak a híresztelések, hogy ki lesz jövőre Valtteri Bottas csapattársa. Az Alfa Romeo a brazíliai hétvége utánra ígért tájékoztatást.

A svájci istálló már hetekkel ezelőtt leigazolta a visszavonuló Kimi Räikkönen helyére Valtteri Bottas, és ugyanakkor azóta is találgatózás tárgyát képezi, hogy ki lesz a finn csapattársa jövőre. A sajtó már hírbe hozta a csapattal Nyck de Vriest, António Félix da Costát, Théo Pourchaire-t, Oscar Piastrit, sőt az Andretti-féle üzlet kapcsán még Colton Hertát is, mindazonáltal a legvalószínűbbnek továbbra is Guan-yu Zhou szerződtetése tűnik. A csapatfőnök, Fréderic Vasseur Mexikóban elmondta, ma már sokkal tisztábban látják a helyzetet, mint néhány héttel ezelőtt, és valószínűleg napokon belül megszületik a hivatalos bejelentés is.

„Most, hogy bizonyos okok miatt már nem vagyunk a rivaldafényben, hamarosan meg fogjuk hozni a végleges döntést. Ez még néhány napot igénybe vesz, de Brazília után valószínűleg már Önök is tudni fognak mindent. Nagyon fontos döntés előtt állunk, úgyhogy higgadtan kell hozzáállnunk. Nem lesz könnyű döntés, de hamarosan meghozzuk, majd azonnal értesítjük a nyilvánosságot is” – idézi a francia szakembert a Motorsport.com.

Vasseur hozzátette, hogy noha két Alpine-akadémista is a jelöltek között van, a csapat nem áll külső befolyásoltság alatt a döntésüket illetően.

Címlapkép forrása: Alfa Romeo Racing ORLEN hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.