🇮🇹 WTCR: Eddig Michelisz a leggyorsabb!

Megrendezték a felújított és kibővített Adria International Racewayen a Túraautó-világkupa hétvégi fordulójának szabadedzéseit. Délelőtt Gilles Magnus, délután pedig Michelisz Norbi volt a legjobb.

Az első gyakorláson három perccel a vége előtt futott 1:50.598-as idejének köszönhetően a Comtoyou Racing versenyzője, Gilles Magnus volt a leggyorsabb, alig hat századdal megelőzve a szezon végén visszavonuló hazai hőst, Gabriele Tarquinit. A 3-4. helyen Muller – Ehrlacher sorrendben két Lynk & Co végzett, a legjobb hondás pedig az 5. helyen záró Nestor Girolami lett. A magyarok közül Tassi Attila 8.-, Michelisz Norbert 14.-, Boldizs Bence 19. lett. Az edzésen több versenyző is meglátogatta a sóderágyat, illetve a füves területeket, egy alkalommal pedig a piros zászlóra is szükség volt, amikor Luca Engstler eltalálta az egyik gumikordont és megsérült a Hyundai. A német később tudta folytatni a körözést, de az utolsó helyen végzett.

Délelőtt Magnus nyitott az élen [fotó: WTCR]

>> Az első szabadedzés részletes eredményei <<

Délután aztán Michelisz volt a legjobb, a magyar pilóta 1:49.775-ös időt rittyentett az edzés késői szakaszában, ezzel pedig 55 ezreddel legyőzte Santiago Urrutia Lynk & Co-ját. Az első gyakorlást megnyerő Magnus a 3. helyen végzett, és még ő is egy tizeden belül végzett Norbihoz képest, megjósolhatatlan tehát, hogy hogyan alakulnak az erőviszonyok a hétvége hátralévő részében. Összesen egyébként 11-en végeztek egyetlen másodpercen belül. Honfitársaink közül Tassi Attila 9.-, Boldizs Bence 17. lett.

>> A második szabadedzés részletes eredményei <<

A hétvége pedig nem mentes a közjátékoktól sem. Péntek este a Münnich Motorsport – élve a Nemzetközi Sportkódex 14. cikkelye által biztosított jogukkal – Tiago Monteiro és Yann Ehrlacher az első pau-arnos-i versenyen történt ütközésének felülvizsgálatát kérte az FIA-tól, melyet a sportbírók akkor versenybalesetnek minősítettek. A Horst Seidel vezette testület azonban visszautasította a német istálló petícióját, mondván, hogy semmiféle új és releváns bizonyítékot nem tudtak bemutatni, így az esetet nem tárgyalják újra.

A program 15:30-tól az időmérő edzéssel folytatódik, melyet a Sport 2-n (illetve előfizetés ellenében az Eurosport Playeren) nézhettek élőben, valamint holnap délelőtt fél tíztől lesz egy összefoglaló az Eurosport 2-n is.

Címlapfotó: WTCR Media
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.