🇮🇹 WTCR: Ehrlacher nyerte az időmérőt, ami Lynk & Co dupla pole-t és dominanciát hozott!

Miután Gilles Magnus és Michelisz Norbi nyerték meg a két délelőtti szabadedzést Adriában, a Lynk & Co uralta az időmérőt, Yann Ehrlacher pedig 26 pontosra növelte az előnyét Vernay-vel szemben!

A kínai-svéd csapat dominanciája már a Q1-ben kirajzolódott, amelyet Ehrlacher több mint három tizedes előnnyel húzott be a márkatárs Urrutia előtt, ami egy mindössze 3.7 kilométeres pályán komoly különbség. A francia címvédő saját ideje mellett annak örülhetett igazán, hogy az utolsó körben javító Tassi és Coronel miatt lemaradt a legjobb 12-ről, és nem jutott be a Q2-be a fő kihívója, Jean-Karl Vernay. A hyundaios óriási pechjére ki lett hívva kötelező súlymimimum vizsgálatra, közben pedig Tarquini kicsúszása miatt már nem tudott elmenni utolsó gyors körre…

A Lynkek dominanciáját egyedül Magnus tudta ellensúlyozni, aki pár század különbséggel kvalifikált Urrutia és Björk közé a harmadik helyre. Michelisz Norbi ötödik lett, a bajnokságban legjobb audis Vervisch és Tassi Attika előtt. A Q2-be pedig Coronel, az etap végén sóderbe csúszó Tarquini (aki viszont automatikusan 12. lett ezzel), Muller, illetve a két hondás argentin, Girolami és Guerrieri jutottak még be.

A 13-21. pozíciókban Vernay, Berthon, Huff, Engstler, Azcona, Boldizs, Monteiro, Baldan és Gené zártak. Ők mindkét futamot ebből a rajtkockából kezdik majd holnap.

A Q1 részletes végeredménye

Audi – Lynk & Co csata a Q2-ben

Az időmérő második etapja 11 versenyző csatáját hozta, az utoljára hazai pályán versenyző Tarquini betlije miatt, míg szegény Tassi egy Q3-ba jutós kör utolsó szektorában szenvedett technikai hibát. A Honda egyszerűen erőt veszített a célegyenes ráfordítóban, ezzel pedig “garantált” volt számára a 11. pozíció. Mindezek következtében a 10. helyen álló Santiago Urrutia csak bekocogott utolsó körén, bezsebelve a relatíve könnyen megszerzett, fordított rajtrácsos pole-t. Az első rajtsoron Esteban Guerrierivel osztozik majd holnap az uruguayi versenyző.

Amint az alcímben már említettem, a Q2 egy Audi – Lynk & Co csatát hozott, amelyből Frédéric Vervisch jött ki győztesen, egy tizeddel megverve a Q1 nyertes Ehrlacher-t. Kettőjük mellett Björk, Magnus és Muller jutottak még a legjobb ötbe, és egyben a Q3-ba, míg Néstor Girolami éppen csak lemaradt erről. A 7-8. helyeken Michelisz és Coronel zártak, a már említett dél-amerikai duó előtt. Szóval Norbi holnap egy harmadik és hetedik rajtkockából várhatja a lámpák kialvását.

A Q2 részletes végeredménye

A Q3 elején egy nagyon jó körrel nyitott Vervisch, azonban az őt követő Ehrlacher végig jobb volt nála, végül másfél tizeddel elcsípve a pole-t, és a maximális, 10 pontot hozva Vernay-n.

A harmadikként futó Björk egy ideig veszélyesnek tűnt a második pozícióra, de végül egy kicsúszással és 5 ezreddel (!) maradt le erről. A negyedikként futó Magnus nem igazán volt túl sokra esélyes, rakás tizedet veszítve még Björkhöz képest is, bár erre az utolsóként pályára hajtó Muller “rátett egy lapáttal”, a kicsúszását több mint 1 másodpercet kapva a pole-szerző unokaöcstől.

A Q3 részletes eredménye

Update: Jordi Gené és Tassi Attila is három rajthelyes büntetést kaptak az első futamra!

A spanyol nem lassított a mögötte érkező, és gyors kört futó Yvan Muller miatt lengetett kék zászlók alatt, míg Attila elvileg Coronelt tartotta fel, miközben ő gumikat melegített a hármas és négyes kanyarok között, a holland pedig futotta gyors körét. Mivel Gené utolsó lett az időmérőn, esetében ez mindegy, Tassi viszont hátraesik a 11. rajthelyről a 14-re.

A futamok holnap 10:15 és 12:15-kor rajtolnak magyar idő szerint, mindkettőt élőben közvetíti az Eurosport 2, valamint az elsőt a Sport 2 is.

Címlapkép forrása: Cyan Racing hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.