🇵🇹 Moto2: Raul Fernandez tovább szárnyal, immáron hetedik elsőségét szerezte

Továbbra is meglepően kiélezett a bajnoki harc Aki Ajo két versenyzője között, amit csak tovább tetéz a helyzet, hogy mindketten az első sorba kvalifikálták magukat.

Nagyon nyugodt időmérőt láthattunk a középső kategóriában. A Q1-ben egyedül Joe Roberts esett, méghozzá a 14-es kanyarban, ezzel számára hamar elszálltak a remények. A továbbjutók között Fabio Di Giannantoniót, Marcos Ramírezt, Marcel Schröttert és a meglepetésember Hafizh Syahrint köszönhettük.

A Q2-ben folytatódott Raul Fernandez szenzációs szereplése, a spanyol ugyanis sorra futotta meg a leggyorsabb köröket, kétséget sem adva bárkinek, hogy kié lesz az elsőség. A pole mellett ráadásul körrekordot állított fel a kategóriában, elvéve ezzel csapattársa eddigi csúcsidejét.

Ha már Remy Gardnert említjük, az ausztrál ahogy egész hétvégén (tegnap az FP2-n volt egy óriási bukása, mikor eltalálta hátulról Ramírez motorját), most is eléggé nehezen rázódott bele a ritmusba. Sokáig kellett várni, mire az első, valamirevaló körét összerakta, innentől kezdve viszont folyamatosan javított. Ez pedig a 2. helyre volt elegendő, így a két bajnoki aspiráns az első sorból várhatja a holnapi versenyt. Melléjük még a Q1-ből érkező Di Giannantonio verekedte be magát.

Az időmérő edzés végeredménye [képek forrása: MotoGP hivatalos Twitter oldala]

A futam holnap, magyar idő szerint 15:30-kor rajtol. Élőben közvetíti az Arena 4, de csak a fizetős, online felületen.

Címlapkép: Red Bull KTM Ajo
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.