🇵🇹 Moto3: Sergio Garcia először pole-on, Acosta nehéz helyzetben

Garcia első elsőségét szerezte, felemásan zártak a bajnoki esélyesek.

Idén második alkalommal látogattunk olyan helyszínre, ahol a szezon során járt már a mezőny. Portimao ráadásul tavasszal pont a két bajnoki aspriráns szoros befutóját hozta, így ezúttal is reménykedhettünk izgalmakban.

A szabadedzések alatt nem történt semmilyen komolyabb meglepetés, így a fő élmenők simán bejutottak a Q2-be. Az időmérő első szakaszában sem láthattunk különösebb meglepetést az Alcoba-Kuni-Surra-Antonelli négyes jutott tovább.

A Q2-ben a Red Bull KTM-ek teljesen különszakadtak a többiektől, legalábbis a pályán való elhelyezkedésük szempontjából, míg Dennis Foggia a mezőny túlnyomó részével egy nagy bolyban próbálkozott.

Az első gyors körök Filip Salac sikerét hozták, Acosta pedig a 4. helyen zárta az első nekifutást, míg Foggia ezen próbálkozása kicsit gyengébben sikerült. Az első bukást viszont hamar elkönyvelhettük, Tatsuki Suzuki növelte az idei eséseinek tetemes számát.

Aki Ajóék csapata a végén is külön küldte ki motorosait, az első körben Jaume Masia tudott is javítani, Acosta viszont csak minimálisan gyorsult. A nagyobbik probléma, hogy a bajnoki esélyes spanyol túl szélesen fordult az utolsó gyorskörén a 4-es kanyarban, emiatt elvették ezt a próbálkozását.

A nagy bolyban viszont szinte mindenki tudott javítani, ezzel pedig Acosta rendesen visszacsúszott az eredménylistán, egészen a 14. helyig. Mindeközben Foggia a 4. helyre repítette a Leopard Hondát, a leggyorsabb kört azonban Sergio Garcia futotta meg, kihasználva Guevarra szélárnyék segítéségét. A spanyol ezzel karrierje első rajtelsőséget szerezte meg.

Nagyot ment Adrian Fernandez, aki először indulhat majd Moto3-as futamon az első sorból, miközben csapattársa, a szabadedzéseken kifejezetten jól szereplő Romano Fenati csupán a 13. helyen kullogott.

Az időmérő edzés végeredménye [képek forrása: MotoGP hivatalos Twitter oldala]

A (talán bajnoki döntő) verseny holnap, magyar idő szerint 12:20-kor startol, élőben közvetíti az Arena 4.

Címlapkép: GASGAS Motorcycles / Polarity Photo
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.