🇮🇹 WTCR: Ehrlacher domináns győzelmet aratott Vervisch és Magnus előtt, nagy lépést téve a címvédés felé!

Kellett nekem dícsérni az első futamot, ugyanis a második versenyen megkaptuk azt a dögunalmat, amit mindenki várt az Adria International Raceway-től…

A pole-ból rajtoló Yann Ehrlacher simán vette a rajtot és azonnal ellógott az őt üldöző Audiktól. A címvédő francia olyan szinten gyorsabb volt ma délután a mezőnynél, hogy azt rossz volt nézni. A Comtoyou megpróbálta az első futamon beváló taktikáját, és a címesélyes Vervisch maga elé engedte a picit gyorsabb Gilles Magnust, hogy közösen “levadásszák” ellenfelüket. Ehrlacher viszont nagyon nem Girolami volt, és rommáverte a belgákat a győzelemért. Túraautós szinten (17 kör után) egy óriási, 3.3 másodperces különbséggel nyerte meg a francia a versenyt, a címvédése kapujába lépve!

A mezőny hátsóbb traktusaiba tekintve, a rajt utáni adok kapok Coronel, Vernay és Girolami versenyébe került, amivel a francia hyundaios gyakorlatban is kiesett a címesélyesek közül. Girolami csapattársa, Guerrieri ismét zseniális rajtot teljesített, a negyedik helyen találva magát a startot követően. Innentől azonban hátrafelé vezetett az argentin hondás útja, hiszen előbb Yvan Mulller, majd a felvillanyozva versenyző Gabriele Tarquini is megelőzte őt.

A veterán olasznál maradva, Tarquini miután átment a középmezőnyön, Norbi maga elé engedte, hiszen egyértelműen gyorsabb volt csapattársa. Gigi azonban “fennakadt” Mulleren, így utolsó hazai versenyét az ötödik helyen zárta. Norbi nem tudott érdemben Guerrieri után menni, és az utolsó körökben inkább már hatrafelé kellett néznie, hiszen az első futamhoz hasonlóan, ismét a verseny elején kicsúszó Björk nagyot hajrázott, de végül fennakadt Micheliszen.

Norbi tehát hetedikként zárta a futamot. Tassi Attika egy jó rajtot követően végigküzdötte a futamot (hosszú körökön át, a célvonalig tartva a hajrázó Urrutiát) a középmezőnyben, a 12. helyen meglátva a kockás zászlót. Szegény Boldizs Bence futama sem volt rossz, ám éppen csak lemaradt a pontszerzésről, a 16. pozícióban zárva.

A második futam legfontosabb pillanatai

A pontszerzők: Ehrlacher-Vervisch-Magnus-Muller-Tarquini-Guerrieri-Michelisz-Björk-Engstler-Huff-Azcona-Tassi-Urrutia-Berthon-Monteiro

A futam részletes végeredménye

Győzelmével Ehrlacher a címvédés kapujában van, hiszen kereken 200 ponttal vezeti a tabellát, és a 165 egységes Vervisch, 164 pontos Guerrieri előtt. Mivel egy fordulóban 60 pontot lehet gyűjteni, matematikailag még Urrutia (157), Vernay (151) és Muller (151) is esélyesek a címre – a hetedik Michelisz viszont már pont nem – de reálisan nézve nem igazán.

Update:

Vernay-t utólag megbüntették a Berthon elleni, első futamos, ütközős előzése miatt. Bár ott azért Berthon keze is bőven benne volt, szóval én sem teljesen értem ezt. A francia 5 másodpercet “kapott ajándékba”, visszaesve a 15. helyig. Ezzel több bajnokesélyes, köztük Ehrlacher is több pontot kap, szóval még közelebb kerültünk a Lynk & Co pilóta címvédéséig.

A címvédőnek tehát egy közepes hétvége is bőven elegendő lesz az újabb serleg begyűjtéséhez. Mindez három hét múlva, Sochiban derül ki!

Címlapkép forrása: FIA WTCR hivatalos média felületei
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.