🇵🇹 Moto2: Gardner nyert, de a bajnokavatás még elmaradt

Garnder egy hatalmas lépéssel közelebb a világbajnoki címhez.

Izgalmas csatát ígért a Moto2-sek versenye, lévén az első két helyről indult a két bajnoki esélyes. Bajnokot ugyan még nem avattunk, de egyikőjüknek már fél keze a trófeán Valencia előtt.

A tegnap körrekordot felállító Raúl Fernández nagyon simán eljött a rajttól, Remy Gardnerrel a nyomában, ám a rajt legnagyobb nyertese Marco Bezzechi volt, aki a harmadik helyre kapaszkodott fel. Pocsékul alakult viszont Fabio Di Ginannantonio első köre, aki a harmadikról egészen a nyolcadik helyig csúszott vissza.

Fernández az élen kissé meglépett, majd Gardner vesztett egy helyet Bezzechivel szemben. Az ausztrál így nehéz helyzetbe került, hiszen nem hagyhatta, hogy csapattársa behozhatatlan előnyre tegyen szert.

Mögöttük egy remek csata alakult ki Arón Canet, Sam Lowes és a remekül teljesítő Cameron Beaubier között. Ebből a küzdelemből végül a brit versenyző jött ki a legjobban. Mindeközben Gardner átrágta magát a Sky Racing olaszán, aki aztán később egy kisebb hibát is vétett, ezzel elbúcsúzva a pódiumos reményektől.

Gardner ezután magasabb sebességre kapcsolt és beérte riválisát. Fernandez ugyanis eléggé elhasználta a hátsó gumiját, az ausztrál pedig ezt kihasználva el is ment a spanyol mellett.

Fernández még megpróbált visszatámadni, de kísérlete nem sikerült, végül teljesen lemaradt bajnoki riválisáról. Gardner simán nyerte a versenyt, ezzel pedig 23 pont különbség alakult ki kettejük között. Bár még nem avathattuk bajnokká az ausztrált, a bajnoki harc mérlege felé billent. Valenciában egy 14. hely is elegendő lesz számára ahhoz, hogy bebiztosítsa végső győzelmét, de nyilván ehhez még Fernándeznek is lesz némi szava, noha rajta is látszódott, hogy ez a küzdelem gyakorlatilag Portimaoban eldőlt.

A dobogó harmadik fokára Lowes állhatott fel, mögötte pedig Canet a végén hajrázta le Beaubiert.

Verseny végeredménye:

Címlapkép forrása: Red Bull KTM Ajo
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.