Moto3: Jaume Masia és Daniel Holgado a Red Bull KTM Ajo csapat versenyzői 2022-ben

Bejelentette jövő évi felállását az idei bajnok istálló, azonban van egy fordulat is a történetben.

Miután tegnap, Pedro Acosta a győzelmével behúzta a Moto3-as világbajnoki címet, Aki Ajo is elérkezettnek látta az időt, hogy felfedje, kikkel fognak nekivágni jövőre a címvédésnek.

Egyikőjük az idén is a csapattal versenyző Jaume Masia lesz, aki minden bizonnyal lényegesen többre számított ettől az évtől. Gyakorlatilag úgy érkezett a csapathoz, hogy ő lehet az idei egyik favorit, azonban arra sem ő és valószínűleg nem sokan számítottak, hogy újonc csapattársa képében egy fiatal zsenire lel.

Acosta zseniális győzelmei mellett meglehetősen háttérbe szorult Masia teljesítménye, aki ugyan megnyerte az idénynyitó versenyt Katarban, de aztán számtalan buta hibát vétett, jellemzően a futamok utolsó köreiben. Bár év közben szorgosan gyűjtögette a pontokat és sokszor csapattársa előtt ért célba, a spanyol összességében nem lehetett kihívója az újoncnak.

Hibái ellenére, Ajo és a KTM meghosszabbította Masia szerződését. Megkapta a második esélyt, immáron élnie kell a lehetőséggel és egyértelmű cél a bajnoki cím elérése. Hogy feltud-e nőni a feladathoz, arra csak jövőre kaphatunk választ.

Mellé az a Daniel Holgado érkezik, aki bronzérmesként zárt a Red Bull Rookies Cup-ban és ő ugrott be a COTA-n tömegbalesetet okozó és emiatt eltiltott Dennis Öncü helyére. Eredetileg azonban Holgado a Tech3 csapattal kötött egyességet, azonban a két istálló közös megegyezés alapján úgy döntött, hogy a 96-os rajtszámot Ajoéknál kell majd keresni.

A Tech3-nél így Öncü csapattársa Adrian Fernandez lesz, aki idén futott először teljes szezont és egyben Raul Fernandez öccse.

Címlapkép forrása: Red Bull KTM Ajo

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.