Oliver Bearman és Rafael Chaves Cȃmara a Ferrari akadémián folytatják

Hétfő délelőtt a Ferrari Driver Academy bejelentette, hogy két fiatal tehetséggel bővíti névsorát.

Az alsóbb együléses kategóriák követőinek Bearman neve bizonyosan nem ismeretlen. A fiatal brit idén történelmi tettet hajtott végre azáltal, hogy a német és az olasz Formula-4-es bajnokságokat is megnyerte, ez korábban még senkinek nem sikerült. Bearman emellett futamot nyert hazája Formula-3-as bajnokságában is, a Prema Powerteamtől pedig tesztlehetőséget kapott az FIA F3-ban, villámsebesen ível tehát felfelé a karrierje.

Marco Matassa, Carlos Sainz korábbi Toro Rosso-s versenymérnöke, a Ferrari Driver Academy jelenlegi elnöke úgy jellemezte Bearmant, mint egy „kivételes képességekkel rendelkező tehetség, aki hasznos visszajelzéseket tud adni a mérnököknek, és pontosan tudatában van annak, hogy milyen területeken kell még fejlődnie.”

Mozgalmas szezonja volt Oliver Bearmannek, de az igazi kihívások csak jövőre kezdődnek

Cȃmara még gokartozik, de ott hasonló sikereket ér el, mint Bearman a Formula-4-ben. A brazil fiú idén megnyerte a WSK Champions Cup, a WSK Super Master Series és a Champions of the Future sorozatokat, az FIA Európa-bajnokságán pedig másodikként végzett a Mercedes-akadémista Andrea Kimi Antonelli mögött. Cȃmarát egyébként ugyanaz a telekommunikációs cég támogatja, amely – többek között – Sergio Pérez, a NASCAR-ász Daniel Suarez, Enzo és Pietro Fittipaldi, vagy a hosszútávú versenyzésből ismert Memo Rojas pályafutását is egyengeti.

Mindketten a Ferrari kiválasztó programjából, a Ferrari Scouting World Finalből kerültek be az akadémiára, ahol a Formula Academy Finland sorozatban futamot nyerő Tuukka Taponenen, valamint az ausztrál motorsport szövetség támogatását élvező Jesse Lacey-n kerekedtek felül.

A Ferrari azt egyelőre még nem jelentette be, hogy a két versenyző hol fog versenyezni a jövő évben, mindenesetre majdnem biztos, hogy Bearman megkapja az F3-as versenyülés a Premától, míg Cȃmara minden valószínűség szerint az olasz Formula-4-ben kezdi meg együléses pályafutását.

Címlapkép forrása: Van Amersfoort Racing hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.