Marc Marquez a szezonzárón sem vesz részt, komolyabb a gond, mint eredetileg hittük!

Múlt héten arról számoltunk be, hogy a nyolcszoros világbajnok egy off-road edzésen szenvedett balesetet és agyrázkódás miatt az orvosok nem engedték rajthoz állni Portimaoban. Mint ma kiderült, többről van itt szó!

Nagy csend uralkodott a múlt heti bejelentés óta. Ma azonban a Repsol Honda kiadott egy közleményt, mely szerint a spanyol versenyző a hétvégén megrendezendő Valenciai Nagydíjat és azt követő tesztet is kihagyja. Ennek oka, hogy Marquez diplópiában, azaz kettős látásban szenved!

Hétfőn Dr.Sanchez Dalmau szemész orvos vizsgálta meg, aki megerősítette a jobb oldali negyedik látóideg bénulását. A probléma, hogy még a Moto2-ben 2011-ben az egyik sepangi edzésen elszenvedett bukás során is megsérült ugyanez az ideg. Bár abból felépült, de ez az újbóli sérülés rengeteg kérdést vet fel a folytatást illetően.

Érdekesség, hogy annak a bizonyos balesetnek köszönhetően pont ahhoz a Stefan Bradlhöz vándorolt a bajnoki trófea, aki a Repsol Honda fejlesztő – és tartalék versenyzőjeként valószínűleg ezúttal is helyettesíteni fogja, akárcsak a múlt héten.

Rá jár tehát a rúd a spanyolra, aki a tavalyi hatalmas bukását követően visszatért és már kezdett egészen belerázódni a versenyzésbe. Ez a baleset ilyen szempontból is a legrosszabbkor jött, hiszen ha rövid távon rendbe is jön a látása, akkor is súlyos hátrányba kerülhet a téli felkészülés során a többiekkel szemben. Bízzunk a mielőbbi felépülésben!

Címlapkép forrása: Italy24news.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.