Danilo Petrucci indul a Dakaron

Raul Fernandez és Remy Gardner érkezésével távozni kényszerül az olasz motoros a Tech3 csapatától és úgy néz ki, hogy a MotoGP-ből is. Meg is erősítette, hol láthatjuk ismételten képernyőn.

Petrucci az idei évet is beleszámolva kereken tíz esztendő után kényszerül búcsút mondani a Gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnyének. Ígéretesen induló karrierje csúcspontja egyértelműen a gyári Ducati csapatához köthető, akikkel 2019-ben Mugelloban megszerezte első győzelmét, egy év múlva pedig Le Mans-ban tudott még egy arany trófeát bezsákmányolni. 2021-re átkerült a KTM-hez, de ahogy korábbi ducatis kollégája, Johann Zarco, úgy az olasz sem érzett rá az osztrákok motorjára.

Már hónapok óta tudtuk, hogy nincsen maradása, többféle spekuláció is lábra kelt, miszerint az amerikai Superbike bajnokságban vagy akár a híres-neves Dakar Ralin is indulna a motorosok mezőnyében. Petrucci mai bejelentése megerősítette utóbbi pletyka igazságát, valóban a KTM csapattal fog rajthoz állni Szaúd-Arábia sivatagában.

Az osztrákoknak van mit behozniuk, hiszen Ricky Brabec idei győzelmével egy hosszú győzelmi sorozatát törte meg a KTM-nek. Az, hogy Petrucci mennyire lesz a márka élmenői, Toby Price vagy éppen Matthias Walkner segítségére, januárban kiderül, mindenesetre ez egy egész más terep lesz az olasz motoros számára.

Ettől függetlenül a superbike-os híresztelést se vessük el, hiszen a Dakar-meló csak egy hónapra szól, utána ismét üres lesz Petrucci naptára.

Néhány éve az egyik sajtótájékoztatón egy rajongó kérdezte tőle, hogy mi lenne, ha abba kellene hagynia a versenyzést. Petrucci akkor humorosan azt felelte: “Akkor az asszonynak kell mennie dolgozni“. Akkoriban jót mosolygott ezen, de lassan lehet, hogy megvalósul ez a forgatókönyv. A viccet félretéve persze az olasz egy olyan képességű versenyző, akit bármely másik kétkerekű bajnokságban szívesen látnának.

Címlapkép forrása: Danilo Petrucci hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.