F2-es tesztlehetőséget kap Calan Williams

A Trident istálló a szezon végén, Abu Dhabiban tartandó teszten lehetőséget ad az FIA Formula-3-as bajnokság idei összetett 19. helyezettjének, az ausztrál Calan Williamsnek.

A 20 éves versenyző most vezethet majd először Formula-2-es autót. Williams az előző két évet az FIA F3-ban töltötte, idén Franciaországban szerzett egy meglepetésdobogót, ezt leszámítva azonban semmi komoly eredményt nem tudott felmutatni. A látványosan lassan fejlődő versenyzők közé tartozik, de ha kap kellő időt, akkor talán még egy középszerű pilóta is válhat belőle.

„Alig várom, hogy egy olyan profi csapat színeiben ejthessem meg Formula-2-es debütálásomat, mint a Trident Motorsport. Nagyszerű eredményeik voltak idén, megnyerték például a csapatok értékelését az F3-ban. Már hónapok óta edzek erre a tesztre, kemény fizikai kihívás lesz. Az autó nehezebb, a kanyarok és a kigyorsítások olyan élmény lesz, amit soha korábban nem tapasztaltam, szóval készen kell állnom! A háromnapos program nagyon kemény lesz, úgyhogy az állóképességemet is folyamatosan fejlesztem” – fogalmazott az ausztrál.

A Trident csapatmenedzsere, Giacomo Ricci hozzátette, szerinte Williamsben sok potenciál van, és nagyon boldogok, hogy együtt dolgozhatnak Abu Dhabiban.

„Calan minden képességgel rendelkezik ahhoz, hogy kiemelkedő eredményeket tudjon elérni az autósportban. A közös felkészüléssel töltött hetek alatt nagyon közeli kapcsolatba kerültünk és a munkamorál is remek, szóval biztos vagyok benne, hogy erős eredményeket fogunk elérni” – nyilatkozta az olasz.

A Trident egyelőre nem közölt semmit a többi versenyzővel kapcsolatban, mindenesetre a Motorsport.com szerint Cem Bölükbaşı fog ülni a másik autóban Williams mellett.

Címlapkép: Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.