Giovinazzi nem tartja kizártnak, hogy a csapata szabotálja a versenyeit

Tovább nő a feszültség Antonio Giovinazzi és az Alfa Romeo között: a Mexikóvárosi Nagydíj elrontott stratégiája után az olasz pilóta gyakorlatilag nekiesett csapatának.

Giovinazzi mostanság gyakran kerül a figyelem középpontjába, ugyanis amellett, hogy év végén valószínűleg elveszíti az ülését, mostanság egyre többször nyújt jó teljesítményt főként az időmérő edzéseken. Szombati teljesítményét azonban nem igazán tudja pontokra váltani, ami a balszerencse mellett gyakran az érhetetlen stratégiai melléfogásoknak is köszönhető.

Mexikóban például a 7. helyről állt ki az első boxkiállására a 16. körben. Hogy megértsük, mennyire szükségtelen és érthetetlen döntés volt ez az Alfa Romeo stratégáitól, tudnunk kell, hogy a Pirelli előzetesen a 22-32. kör közé helyezte el a kerékcserét, illetve figyelembe kell venni, hogy Giovinazzi gumijai ekkor még jó állapotban voltak, hiszen simán maga mögött tudta tartani Sebastian Vettelt. Az olasz a kiállást követően beragadt Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas mögé, a szélárnyékban tönkrementek a gumijai és végül a csalódást keltő 11. helyen ért célba.

Amikor a futamot követően a Sky Italia arról kérdezte, hogy szerinte az Alfa Romeo szándékosan szabotálja-e a versenyeit, Giovinazzi annyit felelt:

„Eddig nem akartam ezt elhinni, de most tényleg nagyon csalódott vagyok.”

Giovinazzi mellett egyébként több ismert olasz sportszemélyiség is kiállt. A Chelsea BL-győztes labdarúgója, Jorginho például a közösségi médiában hangoztatta, hogy mennyire büszke a pilótára, illetve hangot emelt mellette a Ferrari-elnök John Elkann testvére, Lapo Elkann is.

„Nagyra becsülöm az Alfa Romeo csapatfőnökét, viszont az nagyon szomorú és dühítő, hogy a saját pilótájuknak a versenyét károsítják meg. Kiállok Antonio mellett, ő egy nagyon tehetséges versenyző, aki megérdemli a szurkolók szeretetét!” – írja a Twitteren.

Az olasz pilóta sorsa egyébként egyre inkább megpecsételődni látszik, Fréderic Vasseur ugyanis a francia Canal+-nek adott online interjújában elárulta, hogy a Sauber már meghozta a döntést, hogy ki lesz jövőre Valtteri Bottas csapattársa, és ezt november 16-án, tehát a São Paulói Nagydíjat követő kedden be is jelentik.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.