Kyle Kirkwood váltja Sébastien Bourdais-t a 14-es Foyt Chevyben!

Van igazság a motorsportban? Valószínűleg nincs, de legalább helyet talált magának az IndyCar rajtrácsán a Road to Indy ranglétra utóbbi éveinek legsikeresebb versenyzője, Kyle Kirkwood.

Az utóbbi hetekben igencsak a szívemen viseltem az Indy Lights bajnok, Kyle Kirkwood lehetőségeit 2022-re. A 23 éves fiatal számára valahol poklok és mennyek között telhetett ez az 5-6 hét, hiszen az Andretti-Sauber tárgyalások tükrében még arra is esélye lehetett, hogy megkapja a 26-os Andretti Hondát jövőre. Majd robbant a bomba, és a táragyalások megrekedése miatt, november elsején el kellett engedje Kirkwood kezét az Andretti Autosport. Tették mindezt, hiszen nem tudtak autót biztosítani számára, és pár nappal később be is jelentették Devlin DeFrancescot a 29-es autóba Hinch helyére.

Azóta nyílt titok volt sokunk számára, hogy a Lights címmel járó 1.3 millió dolláros ösztöndíja ellenére csak Foytéknál van reális esélye egy ülésre. Szűk egy hónappal ezelőtt vált hivatalossá, hogy Sébastien Bourdais nem fut jövőre teljes szezont az IndyCar-ban, és aláírt Ganassiék második Cadillacjébe az IMSA Sportautó-bajnokságban. Akkor viszont még nem volt egyértelmű, hogy a francia marad-e egy részleges szezonra A.J. Foyt csapatánál. Az elmúlt pár hétben már úgy tűnt, hogy nem, ma pedig Kirkwood érkezésével meg is erősítette ezt a csapat, hiszen Kyle nem a négyes, hanem a 14-es Chevybe érkezik. Ugyan a másik autó versenyzőjét még nem jelentették be jövőre, a szakértők szerint Dalton Kellett marad a volán mögött.

Az már egy nagyon más probléma, hogy Kellett nem lesz a legjobb mérce Kirkwood számára, hiszen még az idei csapattárs DeFrancesconál is ötször kutyaütőbb pilóta. A mi örömünk is felemás, hiszen jó, hogy Kyle teljes évadra autót kap, de Foyt csapatának vesszőfutása (és gyakori szervezetlensége) még a tapasztalt versenyzők, mint Bourdais vagy Sato számára is fejtörést okozott, egy újoncnak pedig nagyon mély víz lehet. Arról egyelőre nem tudunk mi sem többet, hogy lesz-e jövőre harmadik autójuk, és érkezhet-e a ROkit támogatásával Tatiana Calderón, de hát ezért is szép az uborkaszezon. 🙂

Minden esetre kívánunk egy pozitív tanulóévet kívánunk Kyle számára!

Címlapkép: Joe Skibinski/IndyCar Media

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.