Az Alpine-hoz igazolhat az Aston Martin csapatfőnöke

Sajtóértesülések szerint az Aston Martin csapatfőnöke, Otmar Szafnauer a következő évtől az Alpine-hoz szerződik.

Egy héttel azután, hogy az Alpine márka elnöke, Laurent Rossi elhintett egy, a menedzsment átalakítására vonatkozó célzást, meg is jelent az első komolyabb hír a nagyobb nemzetközi lapok hasábjain. A Motorsport.com a témához közel álló forrásokra hivatkozva jelenti, hogy noha hivatalosan még semmilyen szerződést nem írtak alá, az Alpine elvben megállapodást kötött az Aston Martin jelenlegi csapatfőnökével, Otmar Szafnauerrel, a jövő évben így az amerikai-román szakember lehet az enstone-i istálló nagy fogása. Egyelőre nem ismert, hogy mikorra terveznek hivatalos bejelentést a felek.

Azt sem tudni továbbá, hogy Szafnauer pontosan milyen pozíciót töltene be az Alpine-nál. Korábban felmerültek olyan hírek, hogy a Suzukitól érkező Davide Brivio nem érzi otthonosan magát a négykerekűek világában, így már idén visszatérne a MotoGP-be. Ebben az esetben Szafnauer elfoglalhatná a versenyigazgatói posztot, míg egy másik verzió szerint az 57 éves mérnök csapatfőnöki szerepkört kapna, Brivio megüresedő posztja pedig közvetlenül nem kerülne betöltésre, helyette az Alpine ügyvezető igazgatója, Marcin Budkowski kapna több szerepet a versenyrészlegen.

Amennyiben Szafnauer valóban távozna az Aston Martintól, a silverstone-i istálló új csapatfőnöke minden bizonnyal Martin Whitmarsh lenne.

A Motorsport.com kereste az üggyel kapcsolatban mindkét érintett csapatot, azonban sem az Alpine, sem az Aston Martin kijelölt szóvivője nem volt hajlandó kommentálni az értesüléseket.

FRISSÍTÉS: Szafnauer időközben a közösségi felületein reagált a hírekre, és kijelentette, hogy az egészet a média találta ki, és szó sincs arról, hogy elhagyja az Aston Martint.

Címlapkép forrása: F1 hivatalos honlapja
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.