Hiába igazolt át, nem engedi el főmérnökét a Red Bull

Sajtóértesülések szerint a Red Bull Racing és az Aston Martin nem tud egyezségre jutni azt illetően, hogy Dan Fallows mikor állhat munkába új csapatánál.

Dan Fallows hosszú évek óta a Red Bull Racing aerodinamikai főtervezője, júniusban azonban leigazolta őt az Aston Martin. A silverstone-i istálló abban reménykedett, hogy a tapasztalt mérnök már 2022 elején munkába állhat, a Formulanerds.com legfrissebb értesülései szerint azonban az energiaitalosok 2023-ig nem fogják elengedni, a jelenlegi szerződése ugyanis ekkor jár le.

Christian Horner csapatfőnök korábban úgy nyilatkozott, hogy Fallows hiányozni fog nekik, azonban a csapat belátja, hogy a mérnök karrierjében nagyon fontos lépés lehet, hogy technikai igazgatói szerepet tölthet be egy Forma-1-es csapatnál. A tárgyalások azóta is zajlanak a két csapat között, hogy Fallows pontosan mikor kezdhet új munkahelyén. Otmar Szafnauer csapatfőnök például nemrég azt mondta, hogy a lehető leghamarabb igényt tartanak a brit mérnök szolgálataira, de legkésőbb 2022 első negyedévében mindenképpen szeretnék, ha munkába állna. A Red Bull azonban a hírek szerint ehhez nem járul hozzá, Hornerék ugyanis ragaszkodnak ahhoz, hogy Fallows kitöltse a jelenlegi, 2023 végéig érvényes szerződését.

Az Aston Martin korábban szerződtette mérnökigazgatónak Luca Furbattót is az Alfa Romeótól, az olasz szakember várhatóan néhány héten belül megkezdi a munkát új csapatánál.

Címlapkép forrása: F1 hivatalos honlapja
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.